SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Mathijs Brandhorst. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson
SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Mathijs Brandhorst. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Mathijs Brandhorst: SWB-trainee

Hij is een Boeskool, de liefde bracht hem in Hoogeveen en van daaruit rijdt hij 's morgens met veel plezier naar SWB in Hengelo. Mathijs Brandhorst (31) is SWB-trainee.

Hengelo - Hij solliciteerde bij SWB als trainee en kon op 1 april beginnen. "Als trainee krijg ik de kans om binnen het bedrijf ervaring op te doen en te kijken wat het beste bij mij past", vertelt hij.

Mathijs heeft bedrijfskunde gestudeerd en ambieert een functie in die richting. Hij kreeg een werkplek op de financiële afdeling ("ik heb zelfs twee computerschermen") en zijn opdracht is om te kijken hoe de financiële administratie versneld geautomatiseerd kan worden: "Op financieel gebied gebeurde hier het meeste nog op papier." Hij is nu bezig met het opschonen van het leveranciers- en klantenbestand. "De bedoeling is om de boekhouding, personeelszaken en salarisadministratie te automatiseren en al die administratieve processen onder te brengen in één softwarepakket. Het streven is om dat op 1 januari gerealiseerd te hebben." SWB bevalt hem zo goed dat hij, als de kans zich aandient, hier graag een baan wil. "SWB is een bijzonder positief bedrijf. De sociale branche is een bijzonder vak. Ik heb het gevoel dat ik iets meehelp met de maatschappelijke kant van het bedrijf en dat is best een fijn gevoel."

www.swbmiddentwen te.nl/50jaar

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding