Groenste idee van Hengelo kan nu ingediend worden

Hengelo - Een appelboom op de markt, interactieve lantaarnpalen of insectenspeculaas bakken: bij de eerste editie van het Groenste Idee van Hengelo buitelden de duurzame ideeën over elkaar heen. Ook dit jaar worden inwoners van Hengelo uitgedaagd met hun groene ideeën over de brug te komen. 

Om de vele duurzame lokale initiatieven in het zonnetje te zetten en elkaar te inspireren, organiseert Stichting Groener Hengelo met de Groene Loper Hengelo het evenement 'Het groenste idee van Hengelo'. De ideeën kunnen gaan over het samen vergroenen van je straat maar ook over bijvoorbeeld duurzame kleding, energie, ouderenzorg of hoe we omgaan met het veranderende klimaat. Alle inwoners wordt gevraagd hun groene idee, hoe groot of klein ook, voor 11 november via de website www.groenerhengelo.nl met behulp van een formulier in te dienen. 

Op donderdag 21 november 2019 vindt de prijsuitreiking plaats. Vanaf 19.00 uur zullen in het Kulturhus Hasselo verschillende inspirerende sprekers aan het woord komen en een drietal bokalen en een geldprijs worden uitgereikt. 

De prijsuitreiking bestaat uit drie onderdelen:

- De uitreiking van een geldprijs van 500 euro en een wisselbokaal voor het groenste idee van Hengelo 2019

- De uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame inwoner van Hengelo

- De uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame ondernemer van Hengelo. 

- Winnaars ontvangen naast de bokaal een cadeaumand met duurzame producten. 

Het prijswinnende groenste idee en de meest duurzame inwoner/ondernemer worden gekozen door een onafhankelijke (expert)jury op gebied van duurzaamheid. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden