Bestuur en RvT Stichting Skik in Twente
Bestuur en RvT Stichting Skik in Twente

Stichting Skik in Twente bestaat vijf jaar en viert dit met een familiedag

Hengelo - Op zondag 6 oktober vond de Skik Familiedag plaats in Attractiepark De Waarbeek in Hengelo. Aanleiding hiervoor was dat de stichting haar eerste jubileum vierde, vijf jaar Stichting Skik in Twente. Het bestuur heeft alle gezinnen die in de afgelopen vijf jaar een vakantie hebben aangeboden gekregen uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Er waren meer dan 200 personen aanwezig en allen hebben genoten van een prachtige dag.

Stichting Skik in Twente

Stichting Skik in Twente wil geheel verzorgde vakanties bieden aan gezinnen met opgroeiende kinderen in Twente, waarvan tenminste één gezinslid permanent zorgbehoevend is. Deze mantelzorgende gezinnen kunnen zonder (medische) begeleiding niet samen op vakantie. Skik in Twente wil in die behoefte voorzien, juist daar waar het gezinnen betreft die het aan financiële draagkracht ontbreekt. De afgelopen vijf jaar zijn maar liefst 65 gezinnen op vakantie geweest. De vakanties – die een midweek duren – vinden plaats bij ’t Keampke in De Lutte of bij Landal op de Hellendoornse Berg.

Het bestuur van Stichting Skik, waarvan de bestuursleden zich vrijwillig en onbezoldigd inzetten voor de Stichting, heeft dit jaar een nieuwe penningmeester gekregen. Na ruim vier jaar heeft Heleen Hoogerhuis het bestuur verlaten en is Erwin Bramer toegetreden.

Het bestuur is echter nog wel op zoek naar een nieuwe voorzitter. Momenteel vervult Corine Böhmers deze rol op ad interim basis en is ze tijdelijk gestopt als lid van de Raad van Toezicht van Stichting Skik in Twente.

Beroep op bedrijfsleven

Om deze gezinnen op vakantie te kunnen laten gaan is de stichting op zoek naar inkomsten. Veelal komen de donaties via serviceclubs. Het bestuur wil graag een beroep op het bedrijfsleven om Stichting Skik als goed doel te kiezen voor bijvoorbeeld de jaarlijkse kerstborrel of ander initiatieven.

Meer informatie over Stichting Skik in Twente is te lezen op de website: www.skiktwente.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding