Foto: Nico Kloek
Foto: Nico Kloek

Stiltewandeling ‘Stil & Donker’ landgoed Hof Espelo

Zelf ervaren hoe bijzonder duisternis is? Ga dan mee met de wandeling 'Stil & Donker' tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdagavond 26 oktober. De wandeling gaat over landgoed Hof Espelo. Een gids neemt je mee door het donkere bos. De wandeling begint om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

Door zonder licht en in stilte te wandelen ervaar je het nachtelijke bos het beste. Je zintuigen wennen aan het donker. Je ziet veel meer dan je tevoren waarschijnlijk gedacht had en hoort en ruikt veel meer dan overdag. Ook je voeten leren al snel hoe ze hun weg kunnen vinden. Daarom loop je -voor zover dat veilig is- echt zonder zaklampen en wordt er maar weinig gepraat tijdens deze bijzondere wandeling. Na afloop staat er een kop heerlijke warme chocolademelk klaar en kun je bij helder weer nagenieten onder een sterrenhemel.

Nacht van de Nacht

In heel Nederland is het op zaterdagavond 26 oktober de Nacht van de Nacht. Op veel plekken gaat bedrijfsverlichting en reclameverlichting uit. Op deze manier willen natuurorganisaties zoals Landschap Overijssel mensen laten ervaren genieten van de donkere nacht en aandacht vragen voor het belang van het behoud van het donker.

Praktische informatie

De wandeling Stil & Donker is zaterdag 26 oktober. Het is van 20.00 tot 22.00 uur. Startlocatie is de parkeerplaats van Koetshuis Hof Espelo aan de Weerseloseweg in Enschede. Indien mogelijk, kom met de fiets. Parkeergelegenheid voor auto's is beperkt. Bijdrage is €5,- per persoon, € 2,50 voor kinderen. Graag gepast betalen! Donateurs mogen op vertoon van hun ledenpas gratis mee. Vergeet je niet je pas mee te nemen? Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.
 

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden