Veel te doen in Heerlijckheid Diepenheim

Liedjes in de Herberg met Blue Jays en Henk Boogaard
Ze brachten de sfeer er goed in op het plein voor Herberg de Pol tijdens Garden Songs 2019, en dat smaakte natuurlijk naar meer. De band Blue Jays uit Hengevelde is zondag 13 oktober terug in Diepenheim voor Liedjes in de Herberg. Daarnaast is singer-songwriter Henk Boogaard deze middag vanaf 16.00 uur live te horen, dus kom gezellig langs.

Blue Jays
Vijf dames en één heer, een gitaar, een piano en een ukelele; samen goed voor country, folk en americana covers van de jaren '70 tot nu. Van The Eagles tot The Common Linnets. De leden van Blue Jays maken al twintig jaar muziek met elkaar en dat hoor je.

Henk Boogaard
De teksten van Henk Boogaard zijn cabaretesk van aard. Ze gaan over uiteenlopende zaken: eten, dieren, kleine ongemakken, over hoe men onderling placht en tracht te communiceren en andere herkenbare zaken uit het leven. Bij het vertolken van zijn luisterliedjes begeleidt hij zichzelf op een akoestische Spaanse gitaar.

De livemuziek van Liedjes in de Herberg klinkt ook dit seizoen weer iedere tweede zondag van de maand in de sfeervolle en intieme setting van het café van Herberg de Pol.

Politiek in de Pol: Brexit-special met Pieter Omtzigt en Peter Brusse
DIEPENHEIM - Het vierde seizoen van de politieke talkshow Politiek in de Pol start met een special over de Brexit. Presentator Hans Verbeek ontvangt op zondag 13 oktober in Diepenheim het Twentse CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, rapporteur voor de Tweede Kamer over de Brexit, en Peter Brusse, voormalig NOS-correspondent in Groot-Brittannië.

De Brexit-special is de 25e aflevering van Politiek in de Pol, de maandelijkse politieke talkshow die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een grote publiekstrekker. In Diepenheim waren de afgelopen drie seizoenen onder anderen te gast: Ank Bijleveld, Arie Slob, Rob Jetten, Lodewijk Asscher, Sybrand Buma, Alexander Pechtold, Henk Kamp, Han ten Broeke, Diederik Samsom, Sharon Dijksma en Hans Wiegel, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.

De jubileumaflevering van Politiek in de Pol staat in het teken van de Brexit, waar Groot-Brittannië momenteel op afstevent. Het CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt houdt als Brexit-rapporteur de gevolgen van de Brexit voor Nederland nauw in de gaten. Hij waarschuwt dat Nederland noodplannen moet hebben klaarliggen, voor het geval het tot een harde Brexit komt. In Politiek in de Pol vertelt Omtzigt welke voorbereidingen er nog getroffen moeten worden.

Ook te gast is Peter Brusse, auteur van het dit jaar verschenen boek "Ach Engeland", waarin hij betoogt dat Nederlanders en Engelsen tot elkaar zijn veroordeeld. Eerder schreef hij onder meer de bestsellers "Engeland bestaat niet" en "Neem nou Londen". Brusse was vanaf 1964 ruim twintig jaar correspondent in Londen voor de Volkskrant en het NOS Journaal. Bij Politiek in de Pol gaat hij het onnavolgbare gedrag van de Britten toch begrijpelijk proberen te maken.

De interviews, door presentator Hans Verbeek, worden afgewisseld met muziek van Groundhog en de column van Alexa Gratama. Ook het publiek kan vragen stellen. De 25e aflevering van Politiek in de Pol is zondag 13 oktober om 17.00 uur in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De muziek begint om 16.30 uur. Toegangskaarten à € 5,- zijn te reserveren via www.diepenheim.nl en verkrijgbaar aan de kassa.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding