SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Jeroen Perik. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson
SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Jeroen Perik. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Jeroen Perik: veel (kilo)meters!

's Morgen fietst hij in een krap half uurtje vanuit Delden naar Hengelo: sinds april van dit jaar werkt Jeroen Perik (50) in het magazijn van SWB aan de Wegtersweg. Daarnaast springt hij bij als taxichauffeur.

Hengelo - De Deldenaar werkte als magazijnmedewerker bij een chemisch bedrijf maar verloor vorig jaar zijn werk. Sinds april werkt hij in het magazijn van SWB. "Voordat ik begon heb ik hier even rondgekeken en wat ik zag stond mij wel aan", vertelt hij.
Jeroen verzorgt de interne goederenstroom. Spullen vanuit het magazijn die naar de verschillende afdelingen moeten laadt hij op een transportkarretje en daarmee loopt hij door het hele gebouw. Een 'stappenteller' heeft hij niet nodig, Perik maakt zijn dagelijkse kilometers wel. Naast de interne bezorgdienst helpt hij ook mee met het laden en lossen van vrachtwagens. Hij springt bij als taxichauffeur als medewerkers bijvoorbeeld naar een detacheringsplek moeten worden gebracht en bezorgt goederen in Hengelo en omgeving. "Daar zijn we druk mee van acht tot half vijf. Vervelen doe ik mij niet", lacht hij.
Hij is blij met zijn werk bij SWB: "Dit is fijn werk om te doen en ik heb leuke collega's. Dit is zeker beter dan thuis zitten!"

www.swbmiddentwente.nl/50jaar

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding