Fotowedstrijd Lichtvervuiling

Hengelo - Op 26 oktober tijdens de Nacht van de Nacht is overal in Nederland aandacht voor de lichtvervuiling. In Twente is de Nacht van de Nacht tevens de afsluiting van het Twente Circulair Festival.

Het Twente Circulair Festival van 10 tot en met 26 oktober wordt afgesloten met een evenement in het Stork Paviljoen in Hengelo. Een fotowedstrijd is onderdeel van het Nacht van de Nacht evenement. Door het in beeld brengen van de lichtvervuiling levert u een unieke en zeer persoonlijke bijdrage aan een beter milieu.

Het teveel aan kunstlicht in Twente heeft impact op ons welzijn en op de natuur. Het is zonder meer een creatieve uitdaging om lichtvervuiling in beeld te brengen. De organisatoren vragen u om deze uitdaging op te pakken. Misschien heeft u zich al eerder over de lichtvervuiling verbaasd en dit vastgelegd in een foto. Misschien is de fotowedstrijd aanleiding om op nachtsafari te gaan in de stad of het buitengebied en dit in beeld te vangen.

Graag uw foto of foto's uiterlijk 13 oktober digitaal aanleveren met een minimaal bestandgrootte van 300 dpi via info@nmr-hengelo.nl. Een vakjury selecteert de tien beste foto's en laat die afdrukken op groot formaat.

De tien beste foto's worden tentoongesteld in het Storkpaviljoen. Bezoekers van de tentoonstelling brengen hun stem uit voor het bepalen van de winnende foto. Alle genomineerden ontvangen de foto op groot formaat. Voor de winnaar is een VVV-bon van €50,- beschikbaar.

De fototentoonstelling is te bezoeken van woensdag 23 t/m zaterdag 26 oktober van 13:00 toto 17:00 uur in het Stork Paviljoen, Lansinkesweg 1, 7553 AE Hengelo.

Het Nacht van de Nacht evenement wordt georganiseerd door Twente Circulair Festival en de Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o.. De organisatoren kijken met spanning uit naar de foto's met uw persoonlijke waarneming van lichtvervuiling in Twente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden