Foto: Eigen foto

Klantvriendelijke parkeercontrole in de binnenstad van Hengelo

Hengelo - Soms blijft een bezoeker nèt iets langer in de stad dan vooraf gepland. Dat kan een parkeerbon tot gevolg hebben. Per 1 oktober is er een proef gestart met klantvriendelijke parkeercontroles in de binnenstad van Hengelo. Parkeert u langer dan de parkeertijd waarvoor u heeft betaald? Dan krijgt u de eerste keer een waarschuwing. Gebeurt dit een tweede keer op hetzelfde kenteken, dan krijgt u wel een parkeerbon.

De klantvriendelijke parkeercontrole is één van de maatregelen waarover de raad in juni van dit jaar heeft besloten. 'Dit is een mooie manier om het bezoek aan de binnenstad aantrekkelijker te maken', aldus wethouder Gerard Gerrits. Het idee is tot stand gekomen in een samenwerking tussen centrumondernemers, Stichting Centrummanagement Hengelo en de gemeente. Deze proef is gestart op 1 oktober. In het eerste kwartaal van 2020 wordt deze proef geëvalueerd.

Klantvriendelijke parkeercontrole?

Een mooie term, maar wat betekent dit precies? Heel eenvoudig: parkeert u langer dan de parkeertijd waarvoor u heeft betaald? Dan krijgt u de eerste keer een waarschuwing. Deze waarschuwing bestaat uit een klein kaartje onder de ruitenwisser, ook het kenteken wordt genoteerd. Bij een tweede keer ontvangt u wel een boete.

Liever geen papieren parkeerkaartje kopen?

Maak dan gebruik van een parkeerapp op de smartphone, een mooi alternatief voor de parkeerautomaat. In de parkeerapp kunt u de parkeeractie stopzetten als u weggaat. Zo betaalt u nooit te veel (of te weinig). Ook kunt u in de parkeerapp op afstand een eindtijd instellen.

Parkeermaatregelen binnenstad

De klantvriendelijke parkeercontrole is de eerste van drie maatregelen die het bezoek aan de binnenstad voor de automobilist aantrekkelijker maken. De twee andere maatregelen zijn de Shop & Go parkeerplaatsen en het aanpassen van de parkeertijden aan de winkeltijden. De aanpassing van de parkeertijden start vanaf 1 januari 2020, hiervoor is een aanpassing in de belastingverordening nodig. Voor de Shop & Go parkeerplaatsen worden op dit moment locaties vastgesteld, waarna dit technisch moet worden ingericht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding