vlnr Robert Wilbrink, Luca Dikken, Linde Hanstede, Ruben Wilbrink, Jochem van Dijk en Martin Evenberg
vlnr Robert Wilbrink, Luca Dikken, Linde Hanstede, Ruben Wilbrink, Jochem van Dijk en Martin Evenberg (Foto: Robert Wilbrink)

Martin Evenberg met 4 JPT-judoka naar Open Warschau

Hengelo/Warschau – Donderdagnacht gaat de wekker vroeg bij Martin Evenberg, Jochem van Dijk, Linde Hanstede, Luca Dikken en Robert en Ruben Wilbrink. 4.00 uur is het vertrek gepland om de files voor te zijn en op tijd voor de weging.
Zaterdag is de aftrap aan Luca Dikken en Ruben Wilbrink. De overstap van Luca naar de -60 kg. valt zwaar en Luca wordt zijn eerste partij overgenomen de Tsjech Alexandr Scholzig. Alexandr haalt de finale niet, zodat Luca geen herkansing krijgt. Ruben Wilbrink verliest zijn 1epartij van de BulgaarNorka Uladzislau met een armklem. Hij krijgt wel een herkansing en wint van de Pool Bartlomiej Sobczyk, om daarna het onderspit te delven tegen de Turk Selahattin Celik.
Zondag is de beurt aan Jochem van Dijk en Linde Hanstede. Jochem judoot een wereldpartij tegen Hubert, maakt echter 2 pakkingsfouten die worden afgestraft met een waza-ari en de partij is voorbij. Ook voor Jochem geen herkansing.

Als laatste is Linde Hanstede. Linde verliest haar eerste partij van de Tsjech Anna Kubova. In de herkasning komt Linde op stoom en wint achtereenvolgens voortijdig van de Poolse Oliwia Szafranska, de Litouwse Gabija Revinskaite en de Bulgaarse Viyaleta Miliankevitch. Hierna wordt de opmars gestuit door de Slowaakse Lenka Tomankova. De hiermee behaalde 7e plaats is een schitterend resultaat voor de 1ejaars -16 jaar.

Aansluitend aan dit toernooi wacht hen nog de stage, een heel mooi vervolg van dit leermoment.

Voor meer informatie: www.judopromotion.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden