Wat geeft jouw dag zin?

v.l.n.r. Miranda Hanskamp, Alice Venneker, Liesbeth van Balen, Annelies van Os, Simone Noppers en Ingrid Eekel
v.l.n.r. Miranda Hanskamp, Alice Venneker, Liesbeth van Balen, Annelies van Os, Simone Noppers en Ingrid Eekel (Foto: M. Bultman)

BORNE - 12 oktober a.s. wordt er een themamiddag over zingeving georganiseerd in het Kulturhus Borne. Wat begon als een idee voor een kleine doelgroep is uitgegroeid tot een volwaardig evenement waar meerdere sprekers hun medewerking aan verlenen. De middag wordt georganiseerd door Liesbeth van Balen, Ingrid Eekel, Miranda Hanskamp, Annelies van Os en Alice Venneker. Zij kennen elkaar vanuit een gespreksgroep waarin thema's worden besproken op maatschappelijk, spiritueel en relationeel vlak. Zingeving is daarbij een terugkerend onderwerp en dit wordt telkens vanuit een andere invalshoek belicht. Zij ervaren deze gesprekken als zeer waardevol en inspirerend en willen dit graag met een groter publiek delen.

Zingeving? Dat klinkt vaag en een beetje zweverig. En dat is het soms ook, want zingeving is voor iedereen anders. Als organisatie willen ze juist zingeving in het hier en nu zetten en laten beleven. Zo praktisch mogelijk, met handvatten die je hopelijk iedere dag kunt gebruiken. Liesbeth van Balen: " Juist in deze tijd van het jaar is iedereen druk. Na de zomervakantie start alles weer op qua werk, verenigingsleven en hobby's en het vakantiegevoel lijkt alweer ver weg. Hoe fijn is het dan om op deze middag weer even stil te staan en jezelf aandacht te geven?"

Wat kun je verwachten?

12.30 Ontvangst, aanmelden en workshops kiezen.

13.00 Welkom

13.15 Inspirerende lezing van André Vis, oud-hoofdredacteur Tubantia en columnist.

13.45 Workshops ronde 1

14.45 Pauze en wisselen van workshops

15.15 Workshops ronde 2

16.15 Afsluiting door cabaretière en columniste Nathalie Baartman

17.00 Napraten bij de borrel

17.30 Einde

Kosten: €22,50 incl. drinken en hapjes

Locatie: Kulturhus Borne, markstraat 23

Kaarten verkrijgbaar via Kulturhus Borne https://www.kulturhusborne.nl/Agenda/Dat-geeft-zin%21-Van-inspiratie-tot-passie

Er zijn 5 workshops, waaruit je er 2 kunt kiezen.

Tijdsurfen – Frederike Bunjes

In deze workshop leer je hoe je kunt genieten van de tijd die je hebt in plaats van denken dat je altijd tijd te kort komt. Dit gaat verder dan timemanagement en wordt ervaren als een groot cadeau aan jezelf.

Zichtbaar vanuit talent – Sandra Huisken

Hoe vaak merk je dat je op je werk of vereniging niet alle kwaliteiten kunt benutten die je wel in je hebt? Hoogste tijd om jouw talent meer in de spotlights te zetten! In deze workshop laat Sandra je zien hoe je je eigen talent meer zichtbaar kunt maken, waardoor je meer gaat werken en handelen vanuit respect voor jezelf en voor een ander.

Intuïtief schilderen- Simone Noppers

Creatief zijn is niet nodig, alleen je aanwezigheid is voldoende. Je start met enkele ontspanningsoefeningen waardoor je uit je hoofd en beter in je lijf kunt komen. Hierna zet je geheel op gevoel de eerste streken op het doek. Als resultaat neem je een persoonlijk schilderij mee naar huis.

Het gevoelsorkest – Maarten Haalboom

Maarten laat ons kennis maken met het gevoelsorkest. Dit is een eenvoudig en toegankelijk middel om je gevoel in beeld te brengen. De rijkdom van je gevoelsleven is de moeite waard. Je leert hoe het werkt, hoe je het kunt gebruiken en waar nog kansen liggen tot ontwikkeling. Ook maak je kennis met de orkesten van anderen.

Streven naar geluk of leren leven tragiek? – Ankana Spekkink

Dit lijkt een tegenstelling. Want wanneer streef je naar het grootste geluk en hoe gaan we dan om met de tragiek en pijn die we ook meemaken? En draagt dat ook bij tot het ervaren van geluk?

Naast de workshops verzorgt André Vis, oud hoofdredacteur Tunbantia, de opening. Hij zal zijn visie geven op zingeving in de huidige samenleving. Nathalie Baartman sluit de middag af met haar eigen humoristische kijk op zingeving.

Zowel vrouwen als mannen van diverse leeftijden zijn van harte welkom. Er is juist geprobeerd een brede doelgroep aan te spreken door de variëteit in de workshops en de sprekers.

De organisatie is niet commercieel. Zij kennen elkaar vanuit de Protestantse gemeente Borne, maar religie is deze middag niet het uitgangspunt. Liesbeth van Balen: "We willen juist laten zien dat zingeving iedereen raakt. We hebben ook niet het doel te promoten, of reclame te maken voor iets of iemand." Tijdens de pauzes zullen er wel een aantal informatietafels staan van de workshopleiders. Daar kun je terecht voor vragen en presenteren zij wat ze buiten de workshop nog meer kunnen bieden.

De organisatie hoopt op een succesvol evenement. "Het is voor ons de eerste keer dat we zoiets groots organiseren. Maar we hebben nog veel meer ideëen, dus een herhaling zit er wat ons betreft zeker in."

Meer informatie? Like en volg ons op facebook https://www.facebook.com/datgeeftzin/

Mail ons via datgeeftzin@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding