SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Martijn Scholten. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson
SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Martijn Scholten. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Martijn Scholten: bolletje creatief

Martijn Scholten wilde vroeger graag kok worden. Het kwam er niet van. Maar nu bakt hij broodjes en meer in het bedrijfsrestaurant Broodjes&So in bedrijfsverzamelgebouw Lansink Veste.

HENGELO - Martijn (volgende week wordt hij 40) groeide op in deze buurt. Sinds twee jaar is hij er terug als medewerker in de catering. Hij stelt de menu's samen, doet de inkoop, maakt de soep en bakt de broodjes. Samen met een collega, vertelt hij. Broodjes&So is een bedrijf van Soweco, en Martijn is hier gedetacheerd via SWB. "Ik werk ruim 13 jaar bij SWB en heb bij verschillende bedrijven en gemeentes stage gelopen. Maar dit werk past mij."
De loop zit er goed in: tussen de middag zit het bedrijfsrestaurant vol. Tijdens de pauze zorgt hij voor iets lekkers en dat geldt ook voor de lunch. "Mensen kiezen zelf wat ze willen eten: van een kroketje of frikandel tot een broodje gezond of een bord met salade."
Bij hem kun je ook terecht voor het bestellen van lunches en buffetten. "Het meeste plezier heb ik als ik creatief aan de slag kan: een eigen broodjesvariant kan maken. Ik mag graag met eten bezig zijn, en als mensen dan zeggen 'wat was dat broodje lekker' ben ik helemaal blij. Dit is fantastisch mooi werk."

www.swbmiddentwen te.nl/50jaar

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding