Winnaars Beste Buur Bokaal

Hengelo/Borne - Op zaterdag 28 september hebben Fien Slamp (gemeente Borne) en Corrie Leussink (gemeente Hengelo) de Beste Buur Bokaal gewonnen. De winnaars zijn gekozen uit 16 inzendingen (6 uit Borne en 10 uit Hengelo). De organisatie was onder de indruk van het noaberschap in de deelnemende gemeenten.

De jury's in Hengelo en Borne hebben zich gebogen over de inzendingen. Uit beide gemeenten waren alle genomineerden uitgenodigd voor de Beste Buur Bokaal uitreiking. Zij waren aanwezig tijdens de prijsuitreiking samen met degenen die hen hadden genomineerd. De uiteindelijke winnaars zijn Fien Slamp uit Borne en Corrie Leussink uit Hengelo. Al vele jaren zetten zij zich in voor hun buurt en staan letterlijk voor iedereen klaar.

De prijs

Natuurlijk was er voor beide winnaars een bokaal. Ook krijgen de winnaars een bosbloemen en een dinercheque. Wethouder Bas van Wakeren verzorgde de uitreiking voor de gemeente Hengelo. Wethouder Michel Kotteman deed dit voor de gemeente Borne. De uitreiking werd afgesloten met een gezellige borrel met alle genomineerden en degenen die hen hadden genomineerd. Voor alle genomineerden waren er bloemen en een dinercheque. Het zijn tenslotte allemaal winnaars.

Twents noaberschap

Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en maar liefst tien gemeenten in Twente. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.

Meer berichten