Open dag YOGA ATELIER & AYURDAAY NILAYAM

Hengelo - YOGA ATELIER & AYURDAAY NILAYAM openen de deuren van hun nieuwe vestiging aan de Staringstraat 180 op zaterdagmiddag 28 september.

SAMENWERKING

Zowel Miriam (Ayurdaay Nilayam) als Arletta (Yoga Atelier) huurden hun ruimtes slechts korte tijd via anti-kraak toen ze kregen te horen dat ze hun panden in Groot Driene moesten verlaten. Op dat moment kende ze elkaar niet. "Als er een ander pand moet komen dan zal dit wel op mijn pad komen dus ik ondernam verder geen actie, tot mijn zus me vertelde dat Arletta ook haar ruimte uit moest", vertelt Miriam. Arletta:"Het was natuurlijk eerst balen. Ik houd niet van klagen maar meer van actie ondernemen. Na een rondje bellen bleek dat alle ruimtes gewoon te duur waren." Op het moment dat Arletta de zoektocht naar een ruimte heeft losgelaten kreeg ze een email van Miriam. "Dit heeft yoga mij vooral gebracht, het vertrouwen hebben dat het goed komt." vertelt Arletta. "Dat elke fout of tegenslag juist een begin van iets nieuws of moois kan zijn". Zo ontstond een match, een nieuwe samenwerking.

OPEN DAG

Yoga is langzaam tot de "mainstream" doorgedrongen, hoewel men dit vaak met zweverigheid associeert. Ayurveda daarentegen behoort nog onterecht tot de niche, vooral in het Oosten en Noorden van ons land. De opleiding die Miriam zelf volgde in Amsterdam is samengegaan met een Yogaschool en daar starten nu meer dan 30 studenten elke jaar met de beroepsopleiding tot ayurveda therapeut. Ayurveda wat letterlijk "kennis van het leven" betekent heeft zoveel kennis en wijsheid in zich om mensen te helpen hun gezondheid te (her) vinden.

Op zaterdag 28 september tussen 14.00 en 16.00 uur maak je kennis met beide partners en leer je jezelf voor te bereiden op de herfst met ayurveda. Yoga Atelier geeft een korte stoelyoga workshop met handige oefeningen voor op je werk of thuis. Na afloop worden nog leuke prijzen uitgeloot onder alle deelnemers.

IN GROOT DRIENE

Met de komst van Yoga en Ayurveda in Groot Driene wordt er ook een goed doel in beeld gebracht. Eén van de ruimtes is helemaal ingericht met een winkeltje vol Indiase spulletjes. De opbrengst gaat geheel naar Stichting Manna Home Kerala, een stichting die medische hulp biedt aan kinderen in India, tevens bieden ze kinderen de kans op goed onderwijs (financiële steun). "Ayurveda in je dagelijks leven kan helpen om je gezondheid te behouden of om disbalans uit lichaam en geest te verwijderen. We hebben geen kant en klare pilletjes die alle problemen oplossen maar we gaan samen met de cliënt kijken waar ayurveda kan bijdragen in voeding en leefstijl om zo dus zelf aan de slag te gaan. Want een goede gezondheid begint bij jezelf!", vertelt Miriam.

Voor Yoga Atelier is het belangrijk dat cursisten tijdens de lessen niet alleen een goede lichamelijke houding leren aan te nemen, maar vooral om te ontspannen. Plezier hebben staat centraal. Behalve de yoga lessen staan al verschillende activiteiten in de planning. Denk aan kinderfeestjes, vriendinnenuitjes en workshops. Groot Driene is nu een yoga studio rijker geworden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding