SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Monique Bussink. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson
SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Monique Bussink. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Monique Bussink: blijven roeren!

Monique Bussink (51) reist elke morgen een uur met het openbaar vervoer om van Enschede naar haar werk op het gemeentehuis in Goor te komen: lopen, bus, trein, lopen. En wat als het openbaar vervoer staakt? "Dan brengt mijn partner Ruben me naar SWB in Hengelo en vandaar kan ik met een SWB-busje naar Goor", vertelt ze. Thuisblijven is voor haar geen optie!

GOOR - Monique werkt sinds 2002 bij SWB en deed verschillende werkzaamheden. Vier jaar geleden werd ze gedetacheerd bij de catering van het gemeentehuis in de Hof van Twente. Daar vond ze haar plek: "Ik vind het hier geweldig."
's Morgens begint ze met de 'dagstart': werkbespreking met een kop koffie. Daarna wordt de lunch klaargemaakt en gaat ze met de soepen aan de gang. Nauwkeurig weegt ze de ingrediënten af. "Het geheim van een lekkere soep? Heel goed roeren!", lacht ze. Opruimen en schoonmaken doet ze graag. Met plezier gaat ze 'haar hok' in: de spoelkeuken, om de afwas te doen. En ze zorgt, zeker nu de donkere dagen komen, voor een gezellige sfeer in het restaurant: ze maakt de kaarsenpotjes schoon en steekt de kaarsjes aan. Monique: "Dit is tof werk. Naar een andere detacheringsplek wil ik niet. Echt niet." Een video staat op

www.swbmiddentwen te.nl/50jaar

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding