Benefietactie met een oosterse maaltijd in Hengelo

Hengelo - Woensdagavond 11 september is er een benefietetentje in Hengelo om geld in te zamelen voor een authentieke massageopleiding voor kansarme alleenstaande moeders in Indonesië.

De docente, in authentieke Indische Pitjit, (massage) Cis Flikkenschild, dient een oosterse maaltijd op bij "The Three Musketeers" in Hengelo.

Sinds 25 jaar runt zij haar Pitjit praktijk in Hengelo en heeft onderwijl haar sporen wel verdiend. Nu vindt zij het tijd om haar kennis over te dragen. Als dochter van een KNIL-soldaat is ze opgegroeid met de techniek en heeft een uitgebreide handleiding geschreven hierover. "Pitjit, de stille kracht van Indonesische massage". Een gebruiksvriendelijk boek voor zowel de professionele- als de thuismasseur.

Cis ontdekte in eerdere Indonesië studiereizen, dat de verwesterlijking aldaar toeneemt. Ze wil nu haar passie en de oude 'massage kneepjes' terug brengen naar het land van herkomst.

Haar doel is dit cultureel erfgoed, de authentieke massage kennis, over te dragen binnen de grootste armenzorg projecten in Jakarta van de familie Nasution. Ze wil kansarme alleenstaande moeders uit de kampong een handvat geven om te kunnen voorzien in hun eigen onderhoud. In oktober bezoekt zij haar cursisten in Jakarta.

Mart Groenman van "The Three Musketeers" vond het een geweldig initiatief en doneerde spontaan zijn gelegenheidsruimte.

Het handleidingsboek als lesmateriaal behoeft een vertaling voor deze kansarme groep en daarom organiseert Cis een Indisch benefietetentje. Een rijsttafel van nasi goreng, rendang , gado gado, loempia's en meer. Ze wordt bijgestaan door gepassioneerde pitjit masseurs in Indonesische stijl.

Wilt u Cis helpen om haar doel te bereiken om kansarme Indonesische meisjes een eigen bestaan op te laten bouwen? Schuif dan woensdagavond 11 september aan bij "The Three Musketeers" in Hengelo.

Bel of app voor opgave: Cis Flikkenschild, 06-50474240

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding