Het groene centrum van Hengelo, zo wordt het Weusthag ook wel genoemd. Een plek aan de rand van Hengelo waar van alles te doen is. Foto: Hengelo Promotie
Het groene centrum van Hengelo, zo wordt het Weusthag ook wel genoemd. Een plek aan de rand van Hengelo waar van alles te doen is. Foto: Hengelo Promotie (Foto: )

Weusthag: van alles te beleven in het groene hart van Hengelo

door Hengelo Promotie

Het groene centrum van Hengelo, zo wordt het Weusthag ook wel genoemd. Een plek aan de rand van Hengelo waar van alles te doen is. Loop een rondje door het Weusthagbos, de kinderen kunnen lekker knuffelen met de geitjes bij de kinderboerderij of zich uitleven in het Beleefbos. En voor een mooi uitzicht beklim je de uitkijktoren!

Hengelo - Breng een bezoekje aan kinderboerderij 't Weusthag. Er is een paddenpoel, vijvers en je kan lekker knuffelen met de konijnen. Leuk voor jong en oud.

Overal om je heen zie je dieren van heel dichtbij. Varkentjes Flip en Floor verwelkomen je graag en de toegang is gratis. En ook na sluitingstijd loop je langs de vijvers en het hertenkamp zo het Weusthagbos in: een heerlijk bos voor een ontspannende wandeling.

In de Heemtuin zie je landschapselementen en planten die karakteristiek waren of zijn voor Twente en die behouden moeten blijven. Hier maak je kennis met houtwallen, bermen, bos, planten en poelen. De Heemtuin is in de zomer elke zondag geopend (zie kader) en vrijwilligers staan je graag te woord om je meer te vertellen over de Heemtuin. De Heemtuin vind je aan de van Alphenstraat.

Grenzend aan de Heemtuin vind je het Beleefbos. Een super leuke plek om te spelen voor de kinderen. Even lekker uitrazen in dit leuke speelbos. Ga op ontdekkingstocht in wilgenhutjes. Ren over de klimheuvels. Spring over de paden. Of ontdek de kruiptunnels.

Op een prachtige locatie aan de vijver midden in het bos ligt Buitenplaats de Houtmaat. Hier vind elke zondag het Cultuurpodium Houtmaat plaats. Maar ook kan je hier terecht voor je feest(je), je kan er trouwen of genieten van lekker eten en drinken. Roei eens een keer met een van de roeibootjes naar een eilandje in de vijver. Leuk om te doen!

Tussen de Torenlaan en de A1 staat de opvallende uitkijktoren. Beklim deze 22,5 meter hoge toren voor een prachtig uitzicht over het Weusthagpark. Een wenteltrap voert je naar het bovenste plateau. Tijdens de klim naar boven kun je door kijkgaten de omgeving al goed zien.

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding