SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Robin Kuipers. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson
SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Robin Kuipers. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Robin Kuipers: liefde voor bijen

Hij houdt van bijen, maar gaat ze niet knuffelen. Robin Kuipers (52) begon vijf jaar geleden met de bijenstal, achterin de Groentuin van SWB aan de Bartelinkslaan.

Hengelo - Langs de veldjes met onder andere dahlia's, aardappelen en diverse groenten loopt Robin richting bijenstal. "Achterlangs de stal, want aan de voorkant is de vliegroute", wijst hij.

Robin is van origine hovenier en kwam in 2006 in dienst bij SWB als assistent-uitvoerder Groen. "Er was een vacature voor mensen die een groep konden aansturen en het vak kenden." Momenteel geeft hij leiding vanaf de lokatie Bartelinkslaan. Eén van zijn werkzaamheden is de bijenstal. Robin volgde een opleiding voor imker. "We proberen de bijen zo gezond mogelijk te houden. We controleren regelmatig de bijenkasten: zijn er voldoende eitjes gelegd, komt er genoeg stuifmeel binnen, zijn de bijenvleugeltjes niet aangetast." Gestart werd met twee bijenvolken, inmiddels huizen er acht bijenvolken in de stal. Een zwerm pakt hij met blote handen: "Heb je de koningin er bij, dan gaan de bijen vanzelf mee de kast in." Dit werk is zijn passie. "Buiten zijn in de natuur geeft me het gevoel continu op vakantie te zijn. Dit hier is een paradijsje dat elk jaar opgebouwd wordt." Een video van Robin staat op

www.swbmiddentwen te.nl/50jaar

Meer berichten