Nicole van Vliet en haar dochter aan de lunch tijdens 'hun' Droomdag in De Eemhof. Eigen foto
Nicole van Vliet en haar dochter aan de lunch tijdens 'hun' Droomdag in De Eemhof. Eigen foto (Foto: )

'Je ziet mensen opbloeien op zo'n dag'

door Jenny ter Maat

"Wauw. Wat geweldig, dit ga ik ook doen", dacht Nicole van Vliet toen ze samen met haar dochter en moeder in mei van dit jaar 'haar' Droomdag beleefde en volop genoot. Inmiddels is ze zelf vrijwilliger geworden.

Hengelo – De Hengelose (44) had een zware tijd achter de rug. Januari 2017 kreeg ze het bericht dat ze borstkanker had. Daarna kwam ze in een rollercoaster van chemotherapie, operatie's en immuuntherapie terecht. Ze zit nog in de nacontroles, maar tot nog toe gaat het goed. "We zijn er nog, en dat is belangrijk", zegt ze zelf.

Haar moeder gaf haar op bij Stichting Droomdag. "Stichting Droomdag verzorgt Droomdagen voor gezinnen met kinderen, waarvan één van de ouders langdurig of ongeneeslijk ziek is én het jongste kind onder de 16 jaar is", vertelt Nicole. "We kregen eerst een intake gesprek, waar gevraagd werd wat we leuk vonden. De dag wordt zoveel mogelijk afgestemd op het gezin." In mei van dit jaar genoten Nicole, haar dochter en haar moeder van een fantastische dag op De Eemhof. "Gelukkig was ik toen niet meer zo ziek, maar zeker als je zwaar ziek bent is het heel belangrijk dat je met je gezin even helemaal kunt genieten van een dag zonder zorgen. Het was een superdag; je weet van tevoren niet wat er voor je geregeld is. Wat ik heel erg leuk vond was de fotoshoot."

"Diezelfde dag wist ik al dat ik hier iets mee wilde doen. Ik moest er nog wel even over nadenken, want ik moet nog steeds zuinig omgaan met mijn energie." Inmiddels is ze vrijwilliger van de stichting. Haar missie is ook de stichting in deze regio op de kaart te zetten. "Het zou geweldig zijn als we meer gezinnen uit deze regio kunnen laten genieten van een onbezorgde dag. En dat we meer vrijwilligers uit deze regio krijgen. Sponsoren zijn natuurlijk ook welkom."

Een vrijwilliger moet minimaal drie keer per jaar begeleiden tijdens een Droomdag. "Je krijgt een gezin toegewezen, je doet de intake en inventariseert de wensen van het gezin. Samen met een andere vrijwilliger draai je dan een passend programma in elkaar. Je houdt ook rekening met bijvoorbeeld rustmomenten voor de zieke ouder. De grote Droomdagen zijn altijd bij de Eemhof, daarnaast zijn er individuele droomdagen voor mensen die zo ziek zijn dat ze geen dag weg kunnen, dan organiseer je iets in de buurt."

Inmiddels heeft ze twee gezinnen begeleidt. "Het is geweldig om te zien hoe mensen opbloeien op zo'n dag. Dat ze samen met hun gezin onbezorgd kunnen genieten. Je krijgt een glimlach van oor tot oor. Dit geeft mij zoveel energie; dan moet ik daarna maar even moe zijn."

Nicole: "Ik ben zo blij dat ik dit kan doen. Net of er iets op z'n plek valt. Ik heb mijn missie gevonden, ik kan iets betekenen voor anderen."
Meer informatie: nvanvliet@hotmail.com

www.stichtingdroomdag.nl

Meer berichten