Ruim de helft van de Hengeloërs bezoekt Twentebad

Hengelo - Het Twentebad is populair onder inwoners van de gemeente Hengelo. Ruim de helft (55%) bezoekt wel eens het Twentebad en daarvan brengt 16% minstens één keer per week een bezoek aan het bad.

Van alle inwoners die wel eens in het Twentebad zwemmen, komt ongeveer de helft zwemmen voor plezier of ontspanning. Ook zwemt een groot deel (40%) van de inwoners om de conditie te verbeteren en/of om te sporten. Voor Hengeloërs die niet in het Twentebad komen (45%) is de voornaamste reden dat zij niet van zwemmen houden. Bovenstaande resultaten komen uit de peiling 'Zwemmen en het Twentebad' die is gehouden onder het HengeloPanel en is uitgevoerd door Kennispunt Twente.

Rapportcijfer 7,5
Verder blijkt uit de peiling dat inwoners van Hengelo over het algemeen tevreden zijn over de mogelijkheden om te parkeren, de bereikbaarheid en de vriendelijkheid van het personeel van het Twentebad. Minder tevreden zijn zij over de prijzen van bijvoorbeeld de kaartjes en abonnementen. Hengeloërs zijn het meest bekend met activiteiten zoals baby-peuterzwemmen en aquasporten. Minder bekend zijn activiteiten zoals Aquaglide, yoga en dans. Hengeloërs geven het Twentebad gemiddeld een rapportcijfer 7,5.

Bovenstaande is een greep uit de resultaten van de peiling Twentebad die is gehouden onder het HengeloPanel. Het volledige resultaat is te vinden via www.kennispunttwente.nl. Inwoners van de gemeente Hengelo van 18 jaar of ouder kunnen meepraten via het HengeloPanel. De leden van het HengeloPanel ontvangen een aantal keren per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Aanmelden kan via www.hengelopanel.nl.

Meer berichten