Voor alle vrouwen die interesse hebben in techniek: bustour langs bedrijven

Hengelo - Vrouwenplatform Carré kreeg van de Provincie de opdracht vrouwen te interesseren voor het werken in de techniek of ICT. Er zijn bijeenkomsten geweest en het project wordt afgesloten met een bustour langs verschillende bedrijven op 5 september In Hengelo en Enschede. De uitnodiging is bestemd voor alle vrouwen die interesse hebben in een baan in techniek of ICT, ongeacht opleidingsniveau of leeftijd.

Voor alle vrouwen dus: statushouders, vrouwen met een uitkering, niet-uitkeringsgerechtigden, vrouwen die een overstap willen maken, contactpersonen, coaches, HR-medewerkers, re-integratiebureaus, gemeenten (werkconsulenten), wijkteams, welzijnsorganisaties, anderszins begeleiders van deze vrouwen. 

De wereld verandert snel. Beroepen die nu nog veelal door vrouwen uitgevoerd worden (bijvoorbeeld administratieve beroepen) zijn aan het verdwijnen. Techniekberoepen bestrijken een enorm breed veld, op alle niveaus. Techniek - zo is de gedachte van veel vrouwen - is fysiek zwaar werk. Maar door de digitalisering en robotisering komen er steeds meer banen vrij in de techniek en ICT die ook geschikt zijn voor vrouwen, ongeacht opleidingsniveau. Hierdoor wordt het steeds aantrekkelijker voor vrouwen om in de techniek of ICT te gaan werken. Met name in de ICT zijn er veel verschillende functies, het is overal en altijd aanwezig in de huidige samenleving en binnen elk bedrijf. Er is een grote diversiteit aan technische beroepen bij verschillende werkgevers. In de toekomst zal deze vraag alleen maar toenemen. Werken in deze branche geeft dan ook veel kansen en carrièreperspectief!

Informatie en aanmelden
http://vrouwenplatformcarree.nl/evenement/eigen-kracht-werkt-bustour-regio-twente/

Het programma (onder voorbehoud, definitieve info na aanmelding)

8.30 verzamelen station Enschede (deelnemers uit Enschede stappen hier op)

8.45 vertrek station Enschede, reizen naar station Hengelo (deelnemers uit Hengelo stappen op)

9.15 reizen naar De Groot Hengelo

10.45 reizen naar Smeot Hengelo

11.00 rondleiding Smeot Hengelo

12.30 reizen naar Enschede (lunch in de bus is geregeld)

13.00 rondleiding DELWI Enschede

14.45 reizen naar station Enschede (deelnemers uit Enschede stappen uit)

15.00 reizen naar station Hengelo eindpunt bustour station (deelnemers uit Hengelo stappen uit)

Ook zullen er presentaties zijn vanuit Keolis en OTIB!

De deelnemende bedrijven zullen zich presenteren en relevante informatie geven. Je krijgt een rondleiding door het bedrijf om te zien hoe de werkzaamheden eruitzien. Tijdens de rondleidingen kun je zelf ook vragen stellen aan deze bedrijven. Vrouwen van alle niveaus zijn welkom, dus zowel praktisch als hoogopgeleid.

Meer berichten