René van der Kooij (Eaton) en Jan Huisman (SBB). Foto: Eaton
René van der Kooij (Eaton) en Jan Huisman (SBB). Foto: Eaton

Eaton Hengelo wint verkiezing beste leerbedrijf Overijssel in de sector Techniek

Hengelo - Eaton uit Hengelo is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Overijssel in de sector Techniek en gebouwde omgeving. Dat maakte het Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) gisteren bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Eaton leidt sinds een lange tijd mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. René van der Kooi, praktijkopleider en Supervisor Productie Systemen bij Eaton, is blij verrast met de prijs: "Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons de praktijk leren. Het is namelijk dé kweekvijver voor doorgroei naar functies ter vervanging van onze medewerkers die met pensioen gaan. We kunnen studenten op diverse niveaus een zeer interessante leerplek bieden, waarbij ze goede ondersteuning krijgen van ervaren collega's.''

Bovendien stimuleert Eaton het werken in de techniek ook op andere manieren. ''We nemen jaarlijks deel aan de VHTO Girlsday om meisjes te enthousiasmeren voor een baan in de techniek. Daarnaast geven we wekelijks rondleidingen voor basisscholen en organiseren we voor deze kinderen activiteiten in ons eigen Technieklokaal. Verder ondersteunen wij hbo-leertrajecten en bieden we hbo en universitaire stage- & afstudeerplaatsen. Het internationale karakter van ons bedrijf geeft een extra dimensie aan het leertraject, want we leveren onze producten aan klanten wereldwijd'', aldus René.

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een leerbedrijf en een praktijkopleider als winnaars uitgeroepen. Deze uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekendgemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden