Foto: Tirza van Dijk
Foto: Tirza van Dijk (Foto: )

Tweede Heimland daverend succes!

Diepenheim - Heimland vierde het afgelopen weekend zijn 2e editie met een frisse line-up van spannende stukken, installaties en voorstellingen die allemaal geheel of gedeeltelijk in de Werkplaats in Diepenheim werden gemaakt. Het festival vond voornamelijk plaats in het centrum van Diepenheim bij Herberg De Pol en op verschillende andere locaties in om het stedeke. Heimland presenteerde meer dan 20 voorstellingen op 15 locaties, waaronder Kasteel Warmelo, Kasteel het Nijenhuis en Watermolen Den Haller.

Hoewel het weer op alle drie de dagen erg warm was, genoten bezoekers enorm van het festival. 2000 tickets zijn er verkocht. Populaire voorstellingen waren het Jongerentheater KRANG, waarvan twee van hun shows Titanic waren uitverkocht. Consensus Vocalis met Chanting Forest en 'Ik Moed' van Mirthe Dokter waren ook uitverkocht. Het was de eerste keer dat het festival uitverkochte shows kon vieren.

De soorten shows varieerden van dansvoorstellingen van dansgroep MAN || CO tot vroege ochtend muziektheatershows van Project Wildeman. Voor het laatste moesten bezoekers 's ochtends al om 03.30 uur op de locatie Vlindertuin zijn. Dit weerhield ze er niet van om de wonderen van het veranderende licht bij zonsopgang te ervaren.

Het plein Herberg de Pol werd omgevormd tot het HeimlandHart, het centrum van het festival. In de loop van het weekend kwamen honderden mensen samen om hier te genieten. Bezoekers, artiesten en vrijwilligers aten, dronken en luisterden naar muziek en bespraken ondertussen de voorstellingen die ze hadden gezien. De sfeer was ontspannen en gezellig . Festivalregisseur Ruth Semmekrot is erg blij en trots, dit is het soort festival dat ze wilde creëren: intiem en huisgemaakt.

Het festival heeft nog een week om hun doel van € 10.000 te bereiken voor hun campagne bij voordekunst.nl. Voor slechts 24% zoekt het festival nog financiële ondersteuning. Om Heimland te helpen, ga naar de website www.voordekunst.nl, zoek naar 'Heimland' en steun dit mooie festival!

Foto's: Tirza van Dijk

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding