Er is altijd wel wat te doen in Hengelo. Zoals Night Skate Twente, orgelconcerten en optredens bij Cultuurpodium Houtmaat. Foto: Hengelo Promotie
Er is altijd wel wat te doen in Hengelo. Zoals Night Skate Twente, orgelconcerten en optredens bij Cultuurpodium Houtmaat. Foto: Hengelo Promotie (Foto: )

Hengelo deze week: Night Skate, orgelconcert, open tuinen

door Hengelo Promotie

Er is altijd wel wat te doen in Hengelo. Van grote tot kleine evenementen. Zo zijn er ook activiteiten die regelmatig terugkeren zoals Night Skate Twente, orgelconcerten en optredens bij Cultuurpodium Houtmaat. Ook het bezoeken of meedoen waard!

Hengelo - De hele zomer is er elke donderdagavond live muziek op het Burgemeester Jansenplein. Dus dat wordt extra genieten op het terras met een hapje, drankje en een dansje!

Night Skate Twente
Elke vrijdagavond kan je een rondje skaten rondom Hengelo.
Elke week staat er een andere route op het programma. Vrijdag 2 augustus is de twaalfde rit van het seizoen. Wil je meedoen? Zorg dan dat je om 19.45 uur op het Stationsplein in Hengelo bent met helm (niet verplicht, wel verstandig) en skate lekker mee. Ook muziek, bezemwagen en EHBO gaan mee.

Orgelconcerten
Kom eens luisteren in de Lambertusbasiliek naar een orgelconcert. Zaterdag 3 augustus bespeelt Evan Borgers het orgel en Matthijs van der Moolen op trombone. Alle concerten beginnen om 15.00 uur.

Cultuurpodium Houtmaat
Elke zondagmiddag, tot en met 29 september, kun je genieten van muziek, theater of gedichten bij Cultuurpodium Houtmaat. Zo staan zondagmiddag 4 augustus Highway 61 en Dreamin of Jessie op het podium.
En als je er dan toch bent loop dan eens een rondje rondom de vijver en geniet van de mooie omgeving.

Open zondag Heemtuin
De Heemtuin aan de van Alphenstraat is tot eind augustus elke zondagmiddag te bezoeken. Van 13.00 tot 16.00 uur kan je rondlopen in de kruidentuin, de boerentuin en andere vormen van natuur. De zondagen hebben verschillende thema's zoals 'planten om te eten' en 'bomen en struiken'.

Open zondag Bijentuin
De imkers geven op de open zondag uitleg over de wonderlijke wereld van de honingbij. Kijk mee in een bijenkast en zie hoe bijen raten en honing maken en met elkaar communiceren.
De imkers laten een koningin zien en vertellen hoe een bijenvolk in de loop van een jaar leeft. Een leuk en educatief uitje, vooral voor gezinnen met kinderen. Elke zondag tot en met 25 augustus.

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding