Foto:

Passie voor games loopt uit op gamebeurs Hengelo

Gaming Universe, Twente's eerste officiële retro gamebeurs wordt gehouden op 27 oktober 2019 in de Waarbeek in Hengelo. Voor de liefhebbers van onder andere Mario, Sonic, Pikachu, Link en Zelda. Een beurs met tafels vol games, consoles en handelswaar voor jong en oud.

door Jenny ter Maat

Hengelo - Voor de organisatie van deze beurs tekenen de Hengeloërs Saad Mellouk en Lito Wooding, en Stef Quaink uit Oldenzaal. Lito en Saad zijn jeugdvrienden en speelden al computerspelletjes vanaf basisschoolleeftijd. Saad: "We werkten beiden ook bij de gameshop waar Maurice Witvoet ons de nodige kneepjes van het vak heeft geleerd." Stef kwam later in beeld bij de vrienden, toen hij trouwde met de zus van Lito. Stef: "We vormen een team sinds de eerste gamebeurzen die we bezochten. Hier verkopen we samen games."
Gaming Universe is een gamebeurs waarbij bezoekers (retro)games, spelcomputers en merchandise kunnen kopen, ruilen en spelen. "In de loop der jaren zijn er veel retro game beurzen georganiseerd in binnen- en buitenland maar nog nooit in Twente. Aangezien wij zelf fanatiek deze beurzen bezocht hebben en wij merkten dat de vraag van zowel de bezoekers als handelaren uit de regio Twente groter werd, was het voor ons een logische stap om hier ook zo'n beurs te realiseren."

Inmiddels zijn er al veel positieve reacties binnen. "Die kwamen onder andere binnen via onze facebookpagina. Er zijn ook al aanmeldingen binnen van particulieren die op onze beurs komen staan met hun collectie maar ook vanuit grote bedrijven zoals gameshops en retro game websites die tafels hebben geboekt", aldus Lito.Het team wil de ultieme gamebeleving creëren voor zowel bezoekers als standhouders. Onder andre wordt een heuse game area gerealiseer en is er voor kinderen een indoor speelhalletje. Saad: "We verwachten dat het een onmeunig mooie beurs wordt, georganiseerd door gamers voor gamers. Een beurs waar iedereen zich thuis voelt!"

Gek van retro gaming en merchandise? Zorg dan dat je aanwezig bent op het evenement van Gaming Universe! Handelaren en bedrijven kunnen hun goederen verkopen middels het huren van tafels.

www.gaminguniverse.nl

Meer berichten