Kuipersdijk weer open!

Hengelo - Kuipersdijk weer open! Op woensdagmiddag 24 juli hebben wethouder Gerard Gerrits en gedeputeerde Bert Boerman de Kuipersdijk weer geopend.

In anderhalf jaar tijd is er hard gewerkt aan deze weg. Er zijn onder andere vrij liggende fietspaden en een groene middenberm aangelegd. Deze maatregelen verbeteren de veiligheid en bevorderen de doorstroming van het verkeer in Hengelo Zuid. De reconstructie is mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel en woningcorporatie Welbions.

Aannemer Twentse Weg- en Waterbouw heeft de laatste twee weken een deklaag (de bovenste laag asfalt) aangebracht. Met het afwerken van het asfalt is er een einde gekomen aan de kwaliteitsimpuls die gemeente Hengelo de Kuipersdijk wilde geven. "Een belangrijke bijdrage aan de bereikbaarheid van Hengelo Zuid", aldus wethouder Gerrits. Het verkeer heeft ongeveer een jaar overlast gehad waarbij het doorgaand verkeer altijd in één richting over de Kuipersdijk kon blijven rijden. Nu komt er een einde aan de werkzaamheden en omleidingen rondom de Kuipersdijk. Hengelo Zuid is weer goed bereikbaar!

Veilig fietsen en oversteken
Door de aanleg van vrijliggende fietspaden is de veiligheid voor fietsers op de Kuipersdijk flink verbeterd. Om de verkeersdoorstroming te bevorderen zijn de vele zijaansluitingen verwijderd. Met het aanleggen van één nieuw centraal kruispunt, dat de buurt Veldwijk Noord én het Sports Centre Hengelo ontsluit, is de verkeersveiligheid aanzienlijk verbeterd. Dit komt ook de oversteekbaarheid van de Kuipersdijk ten goede.

Duurzaam asfalt en verbeterde doorstroming
Voor de verbetering van de doorstroming is er een groene middenberm aangelegd. Deze 'groene middenberm' is nu nog niet zo groen. De gemeente plaatst nog 23 bomen, er wordt bloemrijk grasmengsel gezaaid en er komen hagen tussen de rijbaan en de fietspaden. Die afwerking volgt in het najaar, het ideale plantseizoen voor bomen en hagen. Naast het groen heeft ook duurzaamheid de aandacht gehad. Bij de werkzaamheden zijn waar mogelijk duurzame materialen toegepast. Denk daarbij aan materialen die minder energie vergen om te produceren en hergebruik van oud asfalt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden