Foto:

Dikkersterrein Hart van Zuid in ontwikkeling

Hengelo - Het karakteristieke Dikkersterrein in Hart van Zuid wordt de komende jaren omgetoverd tot een unieke woonlocatie.

Er zijn plannen voor kleinschalige stedelijke studio's, lofts en (nieuwbouw)woningen, aangevuld met diverse ondersteunende functies, zodat er een mooie aanvulling ontstaat op de overige voorzieningen in Hart van Zuid en de binnenstad.

EMGA Holding B.V., eigenaar van het terrein, werkt aan een stedenbouwkundig plan wat eer doet aan het industriële verleden van het oude fabrieksterrein met referenties aan de welbekende naam Dikkers. Momenteel loopt een onderzoek naar de mogelijkheid van de herbestemming van het Dikkersgebouw.

De gemeente Hengelo staat positief ten opzichte van deze beoogde ontwikkeling. Mariska ten Heuw, wethouder Hart van Zuid: 'Dit is een mooie eerste uitwerking van het 'Perspectief voor een gezonde woningmarkt', dat we vorige week met de provincie ondertekenden'. Om de ontwikkeling mogelijk te maken moeten eerst verschillende ruimtelijke procedures gestart worden. EMGA en de gemeente Hengelo hebben hier afspraken over gemaakt, die ze op 17 juli 2019 ondertekend hebben.

Lucia en Eline Douwes Dekker, directeur en commercieel manager van het familiebedrijf EMGA Holding B.V., zijn al jaren bezig met de herontwikkeling van het gebied. 'We zijn blij met deze stap. Een gerenommeerd stedenbouwkundig bureau gaat nu aan de slag, om het plan verder uit te werken', aldus Lucia Douwes Dekker. 'Het Dikkersterrein is ruim 2 ha. midden in Hart van Zuid. Vroeger werden hier de afsluiters voor de Stork machines gefabriceerd. Van oudsher is dit een gebied vol bedrijvigheid en wij gaan graag de uitdaging aan om die sfeer van toen te behouden en nieuw leven in te blazen. We willen het gebied een echte kwaliteitsimpuls geven, want dat verdient deze unieke plek!'

Wethouder Mariska ten Heuw ziet de ondertekening als mooie stap in de verdere ontwikkeling van Hart van Zuid; 'De afgelopen jaren hebben we veel weten te realiseren in het gebied. We bouwen aan een levendig, dynamisch en duurzaam stadsdeel. Een goed en gevarieerd woningbouwprogramma is daarin van groot belang. Want uiteindelijk zijn het de mensen die zorgen voor leven in de brouwerij. Als gemeente hebben we samen met provincie en rijk veel geïnvesteerd in bijvoorbeeld de aanleg van de Laan Hart van Zuid, de Boekelosebrug en het wijkwinkelcentrum. We zijn nu klaar voor de tweede helft en ik vind het ontzettend mooi om te zien dat EMGA samen met andere marktpartijen klaar staan om samen met ons verder te werken aan het succes van Hart van Zuid'. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding