Frank: ""Meedoen is overigens gratis, dankzij de sponsoring van de Plus Oelerweg. Een kind hoeft alleen maar te worden opgegeven voor het ontbijt. Voor al het andere geldt: kom lekker spelen!" Foto: Franky's IJs Kinderdag
Frank: ""Meedoen is overigens gratis, dankzij de sponsoring van de Plus Oelerweg. Een kind hoeft alleen maar te worden opgegeven voor het ontbijt. Voor al het andere geldt: kom lekker spelen!" Foto: Franky's IJs Kinderdag (Foto: )

Kinderdag: graffiti, vlottenbouw, kinderontbijt voor 400 kinderen

Hengelo - Kinderdag 2019 komt er aan: op 15 september staat het rond de tuindorpvijver op Tuindorp 't Lansink bol van de activiteiten. Het evenement begon vijf jaar geleden met een ijskar en wat stoepkrijtjes, maar is inmiddels uitgegroeid tot een heuse happening. Dit jaar is het evenement in verband met de viering van het eerste lustrum groter dan anders en wordt ook aan activiteiten voor ouderen gedacht.

"Kinderdag is een dag voor en door kinderen. Eerst voor de jeugd tot 13 jaar. We starten met een ontbijt, zoals elk ander jaar. Echter met één verschil: deze keer willen wij het grootste (kinder)ontbijt van Hengelo gerealiseerd zien. Wij willen graag met 400 kinderen van basisscholen samen aan één tafel ontbijten", aldus Frank Boereboom, één van de organisatoren. "Meedoen is overigens gratis, dankzij de sponsoring van de Plus Oelerweg. Een kind hoeft alleen maar te worden opgegeven voor het ontbijt. Voor al het andere geldt: kom lekker spelen!"

Er zijn veel attracties aanwezig, onder meer twee attracties van kermisexploitant Geelen, verschillende springkussens, schminken, graffiti spuiten. Er kunnen pannenkoekjes gebakken worden, er is een knutseltafel en zijn er diverse kraampjes van ondernemers of verenigingen. Ook loopt er een treintje over het evenemententerrein, ligt er een heuse modelspoorbaan en is er voldoende stoepkrijt.

Voor deze groep kinderen geldt ook dat er speciaal voor hen een kinderdagverhaal is geschreven. "Een beetje als het Sinterklaasverhaal. Elke week een nieuw hoofdstuk en dat tien weken lang met een leuk slot, uiteraard", laat Boereboom weten. Het verhaal is te volgen op de speciaal daarvoor opgezette Facebookpagina Frankys ijs Kinderdag.

Vlottenbouwrace
Voor kinderen vanaf 12 tot 17 jaar is er een vlottenbouw race. Bouw je eigen vlot en vaar ermee over de vijver. Wie het snelste is, is de winnaar van deze speciale race. Bouwmaterialen liggen klaar. Hulp van scouts is eventueel beschikbaar. Aan veiligheid is ook gedacht. Een duikploeg ligt in de vijver. De vlottenbouwrace wordt gehouden van 14.30 uur tot 17.00 uur.

Live muziek
Voor de ouderen is er vanaf 18.00 uur live muziek. Eerst maakt Heini Lucas zijn opwachting om vervolgens door de band MapleSuit te worden afgelost. Er is een terras met licht alcoholische dranken en er zijn verschillende foodtrucks aanwezig. Rond 22.00/22.30 uur komt er een eind aan de vijfde editie van kinderdag.

Belangrijk te vermelden is dat de opbrengsten van dit evenement geheel ten goede gaan aan de stichting Nelly. De stichting welke het voor gezinnen levende in armoede, mogelijk maakt een dag of dagdeel onbezorgd uit te gaan. Stichting Nelly is ook op facebook.

Kind tot 13 jaar opgeven voor Kinderdagontbijt? Geef uw kind dan op middels email; aanmelden-kinderdag@hotmail.com

Voor de Vlottenbouw geldt e-mail adres; vlotten-kinderdag@hotmail.com

Toevalligerwijs valt het lustrum samen met het eerste lustrum van Frankys IJs. Frank Boereboom, eigenaar van Frankys Food, waaronder Frankys IJs valt, vertelt: "Het is bijzonder dat ik dit werk mag doen, nog meer bijzonder is het om samen met vrienden een prachtige vijfde editie van dit evenement te mogen organiseren om kinderen en ouderen een speciale dag te bezorgen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden