Mila & Lou, de kinderambassadeurs van de Kinderloop, een onderdeel van de Samenloop voor Hoop Hengelo, verkopen de knuffels. Eigen foto
Mila & Lou, de kinderambassadeurs van de Kinderloop, een onderdeel van de Samenloop voor Hoop Hengelo, verkopen de knuffels. Eigen foto (Foto: )

Vier generaties werken aan knuffels

Maar liefst vier generaties werken mee aan het project 'Zorgenmaatjes-knuffels'. Kinderambassadeurs Mila en Lou en de moeder, oma en overgrootmoeder van Mila. Ze breien, maken de lijfjes, zetten ritsen in en verkopen de knuffels!

Hengelo - Team Mila & Lou is het de vrolijke, 10 jaar jonge, team van kinderambassadeurs van de Kinderloop, een onderdeel van de Samenloop voor Hoop Hengelo die 6 en 7 september wordt gehouden.

'Zorgenmaatjes'
Als team heb je als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF, zodat er nog meer onderzoek gedaan kan worden naar kanker. Zo kwamen de meiden op het idee om tijdens de open dag op hun basisschool Zorgenmaatjes-knuffels te gaan verkopen om geld in te zamelen voor 'Team Lou & Mila'. De 'zorgenmaatjes' zijn een geweldig initiatief van de moeder, oma en overgroot oma van Mila.
Moeder Marloes, werkzaam in de jeugdzorg, bedacht een tijd geleden dat de zorgenmaatjes kinderen kunnen helpen hun problemen te benoemen en hun zorgen te 'bewaren' in de mond van de knuffels (rits). Zodat ze daar even veilig zijn. Een aantal jaren geleden kon je deze in de winkel kopen maar de dure knuffels pasten niet in het budget, dus bedacht ze om deze zelf te maken. Enthousiast geworden door het idee zetten dit oma en overgrootmoeder direct aan om mee te helpen.

Kilometers breien
Overgroot moeder (92) breidt meters zorgenmaatjes-knuffels achter elkaar. Overgroot moeder Annie is dol op breien en heeft dan ook al kilometers aan lijfjes gemaakt. Oma Marion maakt vervolgens de lijfje en moeder Marloes naait er de ritsen in. Zo kan Mila en haar beste vriendin Lou de knuffels verkopen voor 5,- euro per stuk, allemaal bestemd voor het goede doel. Ze haalden al ruim 190,- euro op tijdens de open dag op de Titus Brandsma school en zullen tot zaterdag 7 september elk moment benutten om deze te verkopen. Zo zijn ze te vinden in de binnenstad tijdens een aantal evenementen.

Mocht je een knuffel willen kopen dan kun je terecht op de actiepagina van 'Team Lou & Mila' (https://acties.samenloopvoorhoop.nl/teamloumila ) of tijdens een aantal evenementen in de stad. En wil je meelopen met de kinderloop of met een team deelnemen aan de 24 uurs Samenloop voor Hoop Hengelo kijk dan op de website.

Eigen vlog
Al eerder maakten zij een vlog in het FBK stadion waar de 24 uurs wandelestafette gaat plaatsvinden, om basisschoolkinderen enthousiast te maken om mee te lopen met de 24 minuten durende kinderloop op zaterdag 7 september om 15.30 uur. Die vlog is te zien op: https://www.facebook.com/samenloopvoorhoophengelo2019/videos/338232896796834/

www.samenloopvoor hoop.nl/hengelo

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding