SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Vincent Aveskamp. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson
SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Vincent Aveskamp. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Vincent Aveskamp: 30.000 pakjes

Zo'n 30.000 pakketjes worden dagelijks gesorteerd in het depot van PostNL in Hengelo. Voor de doorstroming van al die pakjes zorgt onder andere SWB'er Vincent Aveskamp.

Hengelo - Vincent (47) werkt bijna twintig jaar bij SWB; hij werkte eerder in de plantsoendienst en bij Bons & Evers. Sinds april 2013 is Vincent gedetacheerd bij PostNL en dat bevalt hem prima.
In de gigantische hal staan 's morgens om half zeven honderden rolcontainers, volgepakt met pakketten, al te wachten op de Hengeloër. In zijn grijze polo met oranje logo levert hij de containers aan op het opvoerplein bij de lopende banden. "De gekste dingen gaan over de band. Soms kom je producten tegen waarvan je nooit gedacht had dat die per post verstuurd zouden kunnen worden", zegt hij. "Je merkt het ook als de airco's of de potjes zalf tegen de jeuk door de eikenprocessierups in de gewone winkels niet meer verkrijgbaar zijn." Vincent behoort tot de vaste ploeg en werkt tijdelijke medewerkers in, die in het kader van re-integratietrajecten aan de slag gaan met de containers. "Je komt hier niet stil te zitten; het werk kan altijd gedaan worden, de band loopt altijd. Het leukste is de samenwerking met de collega's en de doorstroming: je ziet gelijk resultaat van je werk." Een video van Vincent staat op

www.swbmiddentwente.nl/50jaar

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding