Het hondenuitlaatveld werd geopend.
Het hondenuitlaatveld werd geopend.

Lantaarnpalen en speelveld Nijverheid

Hengelo - Afgelopen vrijdag 12 juli werd de eerste nieuwe lantaarn in de Nijverheid genaamd  "Anne" onthuld door wethouder Bas van Wakeren. Een slimme lantaarn, met verschillende opties: het led licht kan aan 4 zijden gedimd worden, er kan onder andere een camera in geplaatst worden als ook Wifi. Anne meldt zelf als ze scheef staat of kapot is. Een technisch hoogstandje dus dat er ook nog eens mooi uitziet.

Het BewonersOverleg Nijverheid (BON) is enkele jaren met de gemeente in gesprek geweest over nieuwe verlichting, met als "aanvoerder" vicevoorzitter Corrie Leussink. Corrie is erg tevreden. Na eerdere, minder mooie exemplaren krijgt de Nijverheid nu mooie nieuwe lantaarnpalen die goed passen in de Nijverheid. "Het hoogst haalbare alternatief, we zijn er blij mee" glundert  Corrie.

Zaterdag 13 juli werd het nieuw ingerichte hondenuitlaatveld aan de Geerdinksweg geopend. Een grote opkomst van honden en hun baasjes. Een groot speelveld werd verkend door zo'n 50 vrolijk kwispelende honden.
Een initiatief waar verschillende instanties aan hebben samengewerkt. Zo heeft actiecommité "Wij willen los" een petitie opgesteld die door veel mensen is ondertekend.
 Een staaltje burgerkracht van "Wij willen los", de gemeente, het bedrijfsleven, de Slinger en zeker de bewoners. Ook heeft Bon in deze gesprekken gevoerd met de gemeente.

Een bord met de regels van het losloopgebied werd onthuld door wethouder Mariska ten Heuw, Wiert Wiertsema (fractievoorzitter Pro Hengelo) en Frans Kattenpoel van de Slinger. Daarmee was het speelveld officieel geopend.

Twee mooie initiatieven dit weekend waar de Nijverheid met trots en plezier naar mag kijken!

Meer berichten