Natuurcursus KNNV, IVN en Nivon Hengelo: Vlinders herkennen

Hengelo - Leer in één avond en één excursie hoe je tuinvlinders kunt herkennen en benoemen. En leer hoe je vlinders in jouw tuin krijgt.

Welke vlinders zie je in jouw tuin? Is die vrolijke fladderaar een Koolwitje, Citroenvlinder of Atalanta? Als je erop gaat letten, zie je steeds meer en kun je de vlinders herkennen en een naam geven.

De KNNV, IVN en Nivon Hengelo organiseren met Jaarrond Tuintelling en de Vlinderstichting de minicursus 'vlinders herkennen'. Leer in één avond en één excursie hoe je de vlinders in je tuin kunt herkennen en benoemen. En leer hoe je meer vlinders in jouw tuin krijgt. Na deze cursus kun je succesvol meedoen met de Nationale Vlindertelling van 27 juli - 5 augustus 2019.

De cursus bestaat uit twee delen, één theoriegedeelte en één praktijkexcursie. Theorieavond is op 22 juli in het Nivoncentrum te Hengelo aan de Lodewijkstraat 1 (hoek Berfloplein) van 19.30 tot 21.30 uur.

De excursie is op zaterdagmorgen, 27 juli van 10 tot 12 uur op een geschikte locatie om in het echt te zien wat er verteld is. Daarna kun je gelijk de eigen tuin in voor de eerste telling

De kosten zijn 8 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden. Deze moeten voor aanvang van de cursus over gemaakt worden op bankrekening: NL93ASNB0707236479 t.n.v. BW van Limburg Stirum ovv Natuurcursus te Hengelo.

Opgave en informatie bij Marjo Mulder, tel. (074) 2773273 of per e-mail: marjomulder23@gmail.com.

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding