SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Cor Wevers. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson
SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Cor Wevers. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers van Taxi Witteveen gaat graag de weg op; binnen werken is niet zijn ding. Vanuit zijn woonplaats Haaksbergen rijdt hij dagelijks door Twente.

Hengelo - 'Mobiliteit die je vrijheid geeft' is de slogan op de website van het taxibedrijf voor zijn klanten. Die vrijheid ervaart Cor Wevers zelf ook, vanaf het moment dat hij 's morgens om half zeven achter het stuur van 'zijn' bus gaat zitten en de rit begint. De planning krijgt hij middels een digitaal systeem door, in de bus, vanuit het hoofdkantoor in Lemmer.

Cor werkt inmiddels 35 jaar bij SWB. Eerst op de elektro-afdeling, daarna gedetacheerd bij Holec en O & K.
De laatste vijftien jaar rijdt hij taxi's, eerst bij Taxi Tijhuis, toen bij Brookhuis, nu bij Taxi Witteveen en dat bevalt goed. In 2006 haalde hij zijn Taxipas. Onder andere volgde hij de cursus Levensreddend handelen en TX Keur, het landelijk kwaliteitskeurmerk. "Daar gaat een strenge selectie aan vooraf", weet hij. De 61-jarige taxichauffeur houdt er ook van om met mensen om te gaan, met name de doelgroepen die hij vervoert: ouderen, mensen met beperking. Chagrijnig naar zijn werk gaat hij nooit; hij is elke dag goedgehumeurd. "Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!"

Een video van Cor staat op
www.swbmiddentwente.nl/50jaar

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden