'Op volle toeren de zomer door'

De Twentse Zorgcentra ziet de noodzaak om er voor de bewoners óók een leuke zomer van te maken. Personeel, vrijwilligers en familie hebben het in de vakantietijd veelal over op vakantie gaan. Bewoners blijven juist in deze tijd vaak noodgedwongen thuis, omdat de personele bezetting het niet toelaat iets extra’s te doen. Maar ook niet elke bewoner heeft voldoende financiële middelen. Juist daarom zet De Twentse Zorgcentra dit jaar in op een jaarlijks terugkerend idee voor het aanbieden van een leuke zomer, waarbij het vakantiegevoel voor iedereen voorop staat.

De zorg aan mensen met een verstandelijke handicap kampt sinds jaren met krappe budgetten, waardoor veelal alleen de noodzakelijke zorg geboden kan worden.

Willen mensen met een verstandelijke beperking een leuk uitje maken of op vakantie gaan, dan komen daar erg veel kosten voor hen bij. Denk aan personele kosten, vervoerskosten, kosten voor toegangsbewijzen etc. Dit kan voor veel bewoners oplopen tot wel honderden euro’s. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om op vakantie te gaan of een dagje weg te gaan.

Samen met olifant Tedje Tetter, de nieuwe mascotte, zal het Recreatieteam van De Twentse Zorgcentra in een speciaal busje de hele zomer opduiken bij alle woongroepen van De Twentse Zorgcentra. Zij toeren heel Twente door om het vakantiegevoel langs te komen brengen. Het programma loopt van 13 juli t/m 25 augustus. Voor alle bewoners worden speciale vakantieboeken verspreid. Daarin is te lezen welke activiteiten er allemaal zijn; de vaste activiteiten, maar ook de speciaal voor deze zomer georganiseerde activiteiten. En een vakantieboek is natuurlijk niet compleet zonder puzzels, kleurplaten, een doolhof, moppen en lekkere zomerse recepten om samen met elkaar te maken. Zo zijn er in het kader van Noaberschap maar liefst 15 buurtfeestjes georganiseerd! Noaberschap is een groot goed in Twente en dat vinden wij bij De Twentse Zorgcentra ook! Deze ‘buurtfeestjes’ zijn er om het Noaberschap extra te stimuleren. Samen staan we sterker. Ken elkaar, help elkaar en vier samen de zomer! De buurtfeestjes vinden dichtbij huis plaats, zodat de drempel om te komen voor onze bewoners erg laag is.

De plaatselijke ijscoleveranciers zullen ingezet worden om ijs te bezorgen bij de bewoners. Verder zal er voor ieder niveau van alles te doen zijn. Het Recreatieteam is zelfs speciaal hiervoor extra uitgebreid.

Het programma van deze zomer is met name gericht op de woongroepen op de LosserHof, de ColckHof en ‘t Bouwhuis. Maar natuurlijk worden ook de buitenlocaties niet vergeten. Voor deze woningen is een speciaal zomerpakket samengesteld. Dit bestaat uit verschillende items die het juiste vakantiegevoel naar boven halen. Het zomerpakket wordt in delen bezorgd. Een enkele keer is er ook onder dagbestedingstijd een activiteit gepland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding