Moeder Teresakerk uitgebrand

HENGELO - De Moeder Theresakerk aan de Meijersweg in Hengelo is in de vroege ochtend van maandag 8 juli door een zeer grote brand verwoest. Deze brand heeft in de nabijgelegen woonwijk veel overlast veroorzaakt en enkele buurtbewoners moesten tijdelijk hun woning verlaten. Bij de brand is veel rook vrijgekomen. De schade aan de kerk is groot en moet dan ook als verloren worden beschouwd. Er zijn geen gewonden gevallen bij brand.

Bij aankomst van de brandweer werd al snel duidelijk dat veel materieel en water noodzakelijk was. Daarom is gelijk opgeschaald naar zeer grote brand. De brand in de kerk woedde toen al in alle hevigheid en breidde zich snel uit in het pand. Doordat er sprake was van overslag van de brand naar de naastgelegen woningen zijn deze bewoners tijdelijk uit de woningen gehaald. Als gevolg van de brand hebben enkele woningen schade opgelopen. De rook die vrij kwam trok over de naastgelegen woonwijk richting de binnenstad van Hengelo. Bewoners zijn gevraagd ramen en deuren te sluiten. Vanuit het Twentekanaal is water getransporteerd richting de brand. Hiervoor zijn de Industriestraat en Breemarsweg tijdelijk afgesloten.

Door de brand is de kerk volledig verwoest. In de vroege ochtend heeft de brandweer de hulp ingeroepen van een sorteergrijper. Deze verricht sloopwerkzaamheden om beter bij de laatste brandhaarden in het pand te kunnen om deze te blussen en om instabiele muren om te drukken. De brandweer heeft de klok van de kerk weten te behouden, deze wordt onder gebracht bij een andere kerk in Hengelo.

Rond 6 uur is het sein brand meester gegeven. De verwachting is dat de brandweer nog tot in de loop van maandagochtend bezig is met nabluswerkzaamheden. In totaal zijn 4 blusvoertuigen uit de gehele regio, ondersteunende eenheden voor watertoevoer en logistiek ingezet om deze brand te bestrijden.

De kerk staat aan de Meijersweg in de wijk 't Lansink in Hengelo. Omstreeks vier uur kwamen de eerste meldingen binnen en rukte de brandweer, met meerdere eenheden uit de regio, uit om de grote, uitslaande brand te bestrijden. De hulpdiensten bestreden enorme vlammen en veel rook. Rond zes uur vanmorgen werd het sein 'brand meester' afgegeven. De laatste vuurhaarden worden momenteel geblust en naar verwachting van de brandweer gaat dat de hele morgen duren. De oorzaak van de band is nog onbekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding