Stadswandeling Museum Hengelo

Hengelo - Hebt u altijd al meer willen weten over de binnenstad van Hengelo? Loop dan op zondag 7 juli met de boeiende, gezellige en gevarieerde stadswandeling. Ontdek waarom Hengelo is zoals het is en ervaar hoe bijzonder de stad is. Aanvang 14:00 uur bij Museum Hengelo aan de Beekstraat 51. Eenmaal terug in het museum  staat de koffie voor u klaar. 

Ca. 200 miljoen jaar geleden golfde op de plaats waar Hengelo nu ligt de zee. Dit verklaart de aanwezigheid van zout in de bodem en de latere zoutindustrie. De schedelkap van de eerste mens, hier gevonden, is ca. 4.500 jaar oud. De stadswandeling start bij het Wilmink van Benthemhuis, de vroegere patriciërswoning, van Museum Hengelo aan de Beekstraat 51, en voert de wandelaar o.a. langs Cafe 't Neutje (oudste café in Hengelo),  het dr. Poolhuis (woning van de eerste huisarts van Hengelo), de Waterstaatskerk (met zijn unieke hoofdtoegang met Ionische zuilen), Herberg de Tol, en brengt u dan richting Huys Hengelo. Vervolgens wandelt u langs het kantoorgebouw van de vroegere HEEMAF, ook wel de Locomotief genoemd, het Lambooyhuis (jarenlang werk- en woonplaats van kunstschilder Theo Wolvecamp, lid van de Cobra-groep), het Stadhuis(voorbeeld van de Delftse school, aangevuld met Italiaanse en Scandinavische invloeden)  en de Lambertusbasiliek.

Deelname: Volwassenen 5,00 p.p.; kinderen tot en met 5 jaar gratis; Kinderen van 6 t/m 12 jaar € 2,00; Donateurs € 2,50. Prijzen zijn incl. kop koffie/thee. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden