Foto: Arjan Reef

Eerste bewoners naar het nieuwe Woolde

Hengelo – Carintreggeland Huis Het Woolde in Hengelo wordt herbouwd. Het nieuwe Woolde biedt straks een thuis aan 84 mensen met een verpleeghuisindicatie in twee speels opgezette gebouwen. In beide gebouwen wordt geleefd volgens het principe kleinschalig wonen. De gebouwen zijn opgedeeld in groepen waarin zes bewoners met elkaar samenleven. Elke bewoner heeft een eigen zit-/-slaapkamer met een badkamer. Een groep krijgt een keuken en een gezamenlijke woonkamer waar de mogelijkheid wordt geboden gezamenlijk een maaltijd te eten.

Eerste bewoners feestelijk ingetrokken
Na jaren van voorbereiding was het eindelijk zover. Op dinsdag 18 juni zijn de eerste bewoners verhuisd naar het eerste nieuwbouwgebouw. Dit gebouw bestaat uit drie verdiepingen. Hier gaan 36 mensen wonen verdeeld over zes groepen. De verhuisdag stond bol van festiviteiten voor de bewoners en de familie.

Sloop en nieuwbouw
Op dit moment wordt de Lasondervleugel voorbereid voor de aanstaande sloop. Na de sloop van de Lasondervleugel wordt gestart met een tweede gebouw van vier verdiepingen hoog. Hier kunnen 48 mensen wonen. De verwachting is dat de bouw van het tweede gebouw eind 2020 gereed is.

Volgen via YouTube
Wilt u de bouw van Het Woolde volgen? Dit is mogelijk via YouTube: https://youtu.be/oP0kv-Sqfec. Hier vindt u een timelaps van de bouw. De timelaps is gemaakt door vrijwilligers van Carintreggeland-tv.

Meer berichten