22 juni: Innovatieve middag over nieuwerwetse ambachten bij De Wendezoele

Ambt Delden - Op zaterdag 22 juni worden er rond museumboerderij De Wendezoele, zeer bijzondere activiteiten georganiseerd. In het kader van het 25-jarig jubileum van de Wendezoele, wordt er een innovatieve middag georganiseerd met Nieuwerwetse ambachten. De middag is op de eerste plaats voor alle jongeren uit het basis- en voortgezet onderwijs. Maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Het volgende valt er allemaal te beleven: Drones in de landbouw, zelf met drones vliegen, Kennis nemen van het N18 project, een plasticfabriek, 3D printen, samen werken in een escaperoom, Virtual Reality, Watermanagement. Maar je kunt ook digitaal op kleiduiven schieten en is er een onderdeel Build Your Own Robot.

Er zijn bijzondere, moderne demonstraties, maar bij veel activiteiten mag je zelf ook actief meehelpen. Verschillende organisaties verlenen hun medewerking aan deze middag.

Het belooft een bijzondere introductie te worden van nieuwerwetse ambachten op de Wendezoele.

De dag van Nieuwerwetse ambachten begint op zaterdag 22 juni om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Over museumboerderij De Wendezoele

Museumboerderij de Wendezoele is gevestigd op het prachtige Twickelerf Erve Brinkate. Het geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Naast de traditionele gebouwen en het erf met daarbij wisselende exposities, is er een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin. Maar ook gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in genoemde periode werden verbouwd, De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij. Daarbij verbinden de verhalen van de vrijwilligers vroeger met nu. Museumboerderij de Wendezoele bestaat dit jaar 25 jaar. Dit heugelijke feit wordt met extra activiteiten gevierd.

Meer berichten