Winnaar Libris Literatuurprijs Rob van Essen bij Broekhuis Hengelo

Foto: annaleen louwes

Hengelo - Donderdagavond 4 juli ontvangt Boekhandel Broekhuis Hengelo met trots de winnaar van de Libris Literatuurprijs 2019: Rob van Essen. Hij zal vertellen over zijn bekroonde boek 'De goede zoon' en aansluitend zijn werk signeren.

De goede zoon
In 'De goede zoon' trekt Rob van Essen de lezer een omgeving in die dystopische trekken vertoont en tegelijk angstaanjagend herkenbaar is. In een wereld waar invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek reizen twee mannen af naar het zuiden met een geheime opdracht. De een kent het echte doel van de reis. De ander heeft net zijn moeder begraven. Samen gaan ze op zoek naar verlossing en vergetelheid, bijgestaan door ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto's. De goede zoon is niet alleen een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend

Rob van Essen (1963) werd in 2009 met zijn roman Visser genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en tien jaar later, in 2019, won hij deze prijs met zijn roman De goede zoon. Zijn tweede verhalenbundel, Hier wonen ook mensen, werd in 2015 bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs. autobiografische roman over een zoon die de balans opmaakt na de dood van zijn moeder.

Donderdag 4 juli
Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Wemenstraat 45
Toegang GRATIS

Meer berichten