SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Guido van Geemen. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson
SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Guido van Geemen. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Guido van Geemen gaat voor groen

Twee passies heeft hij: zijn beroep als tuinman én het overbrengen van die vakkennis. Bij Gildebor voert Guido van Geemen die combinatie met enthousiasme uit.

Hengelo - De vakman cultuurtechniek en tevens leermeester (bijna 50) begint elke werkdag om half acht vanuit Erve 't Beukert, tot minimaal vier uur 's middags. Groen in de wijk is zijn ding, en 'zijn' mensen de kennis van het vak overbrengen, opleiden, samen met hen kijken welke cursussen iemand kan en wil volgen, daar zet hij zich voor in. "Gildebor is een sociaal bedrijf. We proberen mensen in hun kracht te zetten en te motiveren. Als mensen eenmaal iets kunnen, zijn ze ook gemotiveerd", is zijn ervaring.
In de zomermaanden staat met name het groen in de wijken op het programma. "Schoffelen, hagen knippen, onderhoud: een jaarlijkse cyclus. We kijken naar de veiligheid van de openbare ruimte, snoeien zodat kinderen veilig over kunnen steken." Guido loopt door een mooi stukje Slangenbeek ("hier is gesnoeid en herplant") tussen de jonge wilgen, wijst op een houtril waar dieren kunnen schuilen. "Als onze mensen leren en bouwen aan hun zelfvertrouwen, graag naar hun werk gaan, en de wijken er groen, netjes en veilig bij liggen, ben ik tevreden."
Een video van Guido staat op

www.swbmiddentwen te.nl/50jaar

Meer berichten