'Nacht Zonder Dak'

Delden - Op zaterdag 15 juni hebben jongeren in de leeftijd van 11 tot 16 jaar, van de Protestantse Gemeente uit Borne en jongeren van M25 van De Goede Herder, De Heilige Geest Parochie en de HH. Jacobus en Johannes Parochie, samen deelgenomen aan Nacht Zonder Dak. Deze bijzondere actie is gehouden in de pastorietuin van de Heilige Blasiuskerk in Delden.

Tijdens deze actie sliepen ruim 20 jongeren één nacht in een zelfgemaakte hut van karton, waarbij ze zich hebben laten sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en India. Door één nacht zonder een dak boven je hoofd te slapen, hebben de jongeren een klein beetje ervaren hoe hun leeftijdsgenoten aan de andere kant van de wereld elke nacht hun nacht doorbrengen. Met het geld dat is opgehaald, worden projecten gesteund die deze straatjongeren een betere toekomst geven.

'Tear' is de organisatie die 'Nacht Zonder Dak' initieert. Meer informatie kunt u vinden op: https://www.tear.nl/nacht-zonder-dak

's Middags werden kennismakingsspellen gedaan en was er alle ruimte om een hut te bouwen. Aan het begin van de avond kwam een medewerker van 'Tear' om de jongeren te vertellen over de projecten, waarvoor zij geld hebben ingezameld. Het maakte veel indruk op hen om te zien en te horen op welke wijze straatjongeren hun leven leiden. De jongeren hebben voor hun dakloze leeftijdsgenoten een bedrag van € 1614,- bij elkaar gebracht! Na een korte nacht, die zij doorbrachten onder en in hun dozen, werden ze 's ochtends rond 7.00 uur getrakteerd op gebakken eieren van de pastoor.

Deze jongeren zijn inmiddels een hele ervaring rijker en hebben een steentje bijgedragen aan een betere wereld! Mocht je dit initiatief aanspreken en heb je zin om mee te doen, dan word je van harte uitgenodigd om volgend jaar deel te nemen. Mail dan alvast naar: m25goedeherder@gmail.com.

Meer berichten