Foto: DM DE MELKER

Topprestatie Scouting Hendrik Hudson

Hengelo - Tijdens het Pinksterweekend was weer de LSW, dit zijn de Landelijke Scouting Wedstrijden die jaarlijks plaatsvinden in Baarn. 
Als Nederlands kampioen van 2018 was deelname aan de LSW van 2019 voor de Hendrik Hudson-scouts al gegarandeerd, want het jaar na de winst mogen de kampioenen altijd hun landstitel komen verdedigen. Hiernaast wist nog één extra team van Scouting Hendrik Hudson zich op de RSW te kwalificeren voor de LSW. 
Op tweede Pinksterdag omstreeks 14:00 volgde na een intensief en ook spannend weekend de prijsuitreiking in de kampvuurkuil gevuld met 800 scouts en 300 medewerkers en toeschouwers. De prijsuitreiking start vanaf de 30e plaats, omdat het opnoemen van meer dan 100 teams teveel tijd in beslag neemt. Het doel voor het extra team van Scouting Hendrik Hudson om met het zeer jonge en onervaren team een plaatsje in die top 30 te bemachtigen, en om dus wel genoemd te worden bij de prijsuitreiking. Dit eerste doel heeft het team waargemaakt met een keurige 24e plaats!

Hierna werd de spanning flink opgebouwd. Toen de bekendmaking van de top 3 was aangebroken bleek dat het team met de titelverdedigers het tot de top 3 had geschopt. De teams die een plaats in de top 3 hebben behaald werden in willekeurige volgorde naar voren geroepen en zo ook de Hendrik Hudson-scouts. Toen de 3e plaats werd opgenoemd en dit wederom niet de Hendrik Hudson-scouts bleken te zijn was de spanning om te snijden…

De ontknoping: een geweldige 2e plaats! Net niet gewonnen… Maar weer een fantastisch resultaat om toe te voegen aan het lijstje met behaalde successen.

 

Meer berichten