Lezing Exoskelet in Oyfo: 'Sta op en loop'

Foto:

Hengelo - De rest van je leven gebonden zijn aan een rolstoel door een dwarsleasie. Project March is het studententeam van de TU Delft dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van een innovatief en veelzijdig exoskelet. Op zondag 23 juni komen zij hierover meer vertellen en demonstreren in Oyfo Techniekmuseum.

Voor de gebruiker van het exoskelet gaat er een wereld open. Het exoskelet is een gemotoriseerd robotisch harnas, dat ingezet kan worden om mensen met een dwarsleasie weer op te laten staan en te laten lopen.

De lezing wordt gegeven door Didi van Dijk, Bachelor Werktuigbouwkunde aan de TU Delft, en Willemijn Berkhout, Bachelor Klinische Technologie aan de TU Delft. Didi en Willemijn maken de lezing op een enthousiaste manier begrijpelijk voor iedereen. Natuurlijk brengen ze een exoskelet mee, zodat iedereen ter plekke kennis kan maken met het skelet. De lezing begint om 11.00 en duurt tot 12.00 uur.

Het team van Project March blijft de hele dag in het Techniekmuseum om aan bezoekers toelichting te geven op het exoskelet. Kinderen kunnen een exoskeletje maken van splitpentekeningen en nummertekeningen.

Het museum gaat om 11.00 uur alleen voor de lezing open. Wil je het museum, Industriestraat 9, bezoeken dan kan dat van 12.00 tot 17.00 uur. Er gelden reguliere toegangsprijzen, dus geen extra toeslag voor de lezing.

www.oyfo.nl

Meer berichten