Foto:  Clifton Buitink
Foto: Clifton Buitink (Foto: )

Zomeravondwandeling Kristalbad

REGIO - Weet jij wat er gebeurt met het douche- en afvalwater van Enschede? Ontdek het woensdag 12 juni tijdens de zomeravondwandeling in het Kristalbad. De natuurgids van Landschap Overijssel neemt je mee naar de vele mooie plekjes en vertelt onderweg meer over de bijzondere functie en natuur van het Kristalbad. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.

Het Kristalbad is niet zomaar een stukje natuur. Het fungeert als natuurlijke 'watermachine' en waterbuffer. Douche- en regenwater uit Enschede wordt hier op een natuurlijke manier gezuiverd. Ook is het een ecologische verbindingszone en een walhalla voor amfibieën en vogels. De natuurgids vertelt je onderweg alles over het Kristalbad. Zo herbergt het gebied bijvoorbeeld de grootste beschermde salamanderpopulaties van Nederland! Via een wandelpad en twee uitkijktorens ontdek je de pracht van dit natuurgebied. Tip: trek stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee.

Praktische informatie
De Zomeravondwandeling Kristalbad is woensdag 12 juni. Het begint om 19.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Startlocatie is IJsbaan Twente, Colosseum 90, Enschede. Vooraf aanmelden is niet nodig. Bijdrage voor de activiteit is €5,00 per persoon, €2,50 per kind. Graag ter plekke contant voldoen. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun pas. Vergeet je niet je pas mee te nemen?

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.

Meer berichten