Na 3 jaar en 10 edities komt het er weer aan: Skillz Sessionz!

Hengelo - Metropool is donderdag 11 juli het decor van de elfde editie van Skillz Sessionz, een inloop met open podium voor performing artists en geïnteresseerden. De organisatie is in handen van jongeren, ondersteund door Skillz jongerenwerk, onderdeel van Wijkracht. Elk jong talent dat zijn of haar kunsten wil vertonen, kan zich nog aanmelden.

Open podium voor jong talent
Jong en oud is welkom om te komen genieten van verschillende talenten uit Hengelo en omgeving. Aanleiding van Skillz Sessionz is de behoefte van jongeren aan een plek waar zij hun kunsten kunnen tonen, het opdoen van podiumervaring en het netwerken met andere muzikale en creatieve leeftijdsgenoten.

Initiatiefnemer en vrijwilliger Emiel Boerjan (29) heeft jarenlang binnen Skillz met jongeren aan muziekproducties gewerkt. Ondertussen heeft Emiel het stokje overgedragen aan Nick Kissing (18), Nick, bekend onder zijn artiestennaam KITNOISE, is al vanaf dag één betrokken bij Skillz Sessionz. Kissing zegt: ''Het is belangrijk dat jongeren op een laagdrempelige manier met muziek bezig kunnen zijn. Dat ze daarbij ondersteuning krijgen en vervolgens hun kunsten op een podium kunnen laten zien. Ik steek er graag moeite en tijd in om jongeren daarbij te ondersteunen. Dat geeft mij voldoening.''

Skillz Sessionz: een begrip in Hengelo
Dat Boerjan zijn studio taken heeft doorgegeven aan Kissing wil niet zeggen dat hij niet meer druk is met Skillz Sessionz. Samen met zijn vijfkoppige team besteedt hij als vrijwilliger nog steeds een flinke dosis tijd en energie in het opzetten van deze gezellige avond die bruist van het talent. Skillz Sessionz is ondertussen al méér dan drie jaar een begrip in Hengelo!

Kissing geeft aan dat er nog een beperkt aantal vrije plekken is. Opgeven kan via aanmeldpagina op de website https://www.skillz-sessionz.nl/aanmelden/.

De elfde editie belooft een afwisselende avond te worden. De huisdj's KITNOISE en JayBee draaien verschillende muziekstijlen, van rap en trap tot hardstyle. Daarnaast zijn er diverse liveoptredens op het gebied van onder meer comedy, rap, zang en dans. ''Kortom, het wordt weer een gezellige en talentvolle avond. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.'' Zo vat Kissing samen. Meer informatie is te vinden op https://www.skillz-sessionz.nl/.

De avond is in kleine zaal Het Paradijs en begint om 19.00 uur. Het programma duurt tot middernacht en is gratis toegankelijk van iedereen vanaf 12 jaar.

*** Einde van dit persbericht ***

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: voor meer informatie over Skillz en Skillz Sessionz kunt u contact opnemen met Dennis Meenhuijs, jongerenwerker bij Skillz, d.meenhuijs@wijkracht.nl. Bijlage bij dit persbericht: Skillz Sessionz

Meer berichten