Provincie Overijssel kent 15.000 subsidie toe voor haalbaarheidsonderzoek Brokanthuis

Hengelo - Provincie Overijssel kent 15.000 subsidie toe voor een haalbaarheidsonderzoek naar een Brokanthuis. Onderdeel van het haalbaarheidsonderzoek is een onderzoek naar alternatieve woonwensen van senioren in Hengelo en omgeving. Deze analyse wordt uitgevoerd door het Twentse onderzoeksbureau Tellers & Benoemers, gespecialiseerd in big data-analyse en woning- en woonzorgmarktexpertise.

Doel van het onderzoek is om de precieze omvang van de doelgroep in kaart te brengen en de specifieke woonwensen van senioren. Brokant roept inwoners uit Hengelo en omgeving van 60 jaar en ouder op om deel te nemen aan dit onderzoek door een online enquête in te vullen. Dit kan via de website www.brokant.nl of via http://bit.do/TellersenBenoemers

Een Brokanthuis is een assisted livingwoonconcept voor circa 30 senioren. Bewoners wonen zelfstandig in eigen appartementen. Daarnaast hebben zij de beschikking over gemeenschappelijke ruimtes als een huiskamer, keuken, atelier en tuin. Tevens kunnen in het brokanthuis diverse diensten zoals maaltijden, wasservice en vervoer naar behoefte worden afgenomen. De bewoners bepalen samen wat er gebeurt in het huis. Om in een Brokanthuis te wonen is er geen zorgindicatie nodig. Deze manier van samenwonen bestaat nog niet in Twente.

Informatie: brokant.nl

Meer berichten