Foto:

Twickel doet mee aan 'Dag van het Kasteel'

AMBT DELDEN – Tweede Pinksterdag, 10 juni 2019, organiseert de Nederlandse Kastelenstichting voor de twaalfde keer Dag van het Kasteel. Dit landelijke publieksevenement heeft als thema 'Over de Grens'. Ook landgoed Twickel doet mee en stelt haar huispark en moestuin open. Van 10.00 tot 17.00 uur gaan de poorten van het slot en is het publiek van harte welkom.

Kasteeltuinen en moestuin
Kasteel Twickel is befaamd om haar huispark: de siertuinen, de Oranjerie en het omringende park met spiegelvijvers en wildbaan. Generaties van kasteelbewoners hadden hun deel in de aanleg. Eeuwen geleden haalden zij bomen en planten van 'Over de Grens' naar de buitenplaats. Deze 'exoten', waaronder citrusbomen van meer dan 200 jaar oud, zijn nog steeds te bewonderen. Even zo bijzonder is de historische moestuin van Twickel waar als vanouds groenten, fruit en bloemen worden gekweekt. Met hulp van vrijwilligers lukt het om de tuinen te onderhouden en te laten floreren.

Activiteiten
Op deze Dag van het Kasteel kan de bezoeker in het huispark van 11.00-15.00 uur deelnemen aan instap rondleidingen met gids. In de Oranjerie staat een kop koffie of thee klaar. Dit winterverblijf van de citrusbomen is nu omgetoverd tot Tuincafé en expositieruimte voor 'Twickel maakt toilet'. En in de moestuin vertellen tuinvrijwilligers en de imker over hun werk en passie.

De entree tot de kasteeltuinen (€5 p.p.; gratis t/m 16 jaar) is via het Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel aan de Twickelerlaan 7. Iets verderop, op loopafstand aan de Twickelerlaan 11, ligt de moestuin (gratis entree).
Honden mogen niet mee in de kasteeltuinen en moestuin.

Goed om te weten, het kasteel is deze dag niet open voor publiek. Kasteelrondleidingen zijn er op woensdag t/m zaterdag in de periode 5 t/m 15 juni. Voor informatie over de kasteelrondleiding, beschikbaarheid en aankoop van tickets, zie twickel.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding