Twee leerlingen presenteren hun plannen
Twee leerlingen presenteren hun plannen (Foto: Dennis Meenhuijs, Wijkracht)

Leerlingen Penta College organiseren samen met Skillz een actieve middag en zamelen geld in voor het goede doel

Hengelo - Acht leerlingen van VSO het Penta College in Hengelo nemen deel aan Project Skillz, uitgevoerd door jongerenwerkers van Skillz, onderdeel van Wijkracht. In het project zet een groep jongeren in tien weken een activiteit op. Voorwaarden aan de gekozen activiteit zijn dat het een activiteit is waar ook andere mensen iets aan hebben en dat de activiteit wordt uitgevoerd binnen het budget. Naast het opzetten van de gekozen activiteit krijgen leerlingen trainingen op het gebied van leiderschap, samenwerken, organiseren, presenteren, rolmodel zijn en sociale vaardigheden.

Persoonlijke kwaliteiten
De leerlingen van het Penta College hebben na flink brainstormen gekozen om de sport- en spelmiddag ‘Warming up: summer starts’ te organiseren voor hun medeleerlingen. De middag wordt gevuld met een hoop leuke activiteiten met onder andere een stormbaan, pannakooi en een DJ.

Om dit alles te realiseren hebben 8 leerlingen zich in drie werkgroepen opgedeeld: sfeer en aankleding, sport- en spelonderdelen en PR. De werkgroepen zijn ingedeeld naar interesses en kwaliteiten van de leerlingen. Zij hebben in een voorgaande bijeenkomst hun eigen kwaliteiten ontdekt aan de hand van het kwaliteitenspel en daar vervolgens een wapenschild van gemaakt.

Trots!
De leerlingen uit de PR-werkgroep hebben een presentatie gemaakt en op school gepresenteerd aan diverse medewerkers van het Penta College. Doel van de presentatie was de sport- en spelmiddag te presenteren en akkoord te krijgen op de gestelde randvoorwaarden. Ze waren dan ook enorm trots toen zij een akkoord kregen voor de sport- en spelmiddag voor alle leerlingen van het Penta College. Een belangrijk onderdeel van de sport- en spelmiddag is het inzamelen van geld voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Eén van de deelnemende leerlingen heeft daar ervaringen mee en positieve herinneringen aan.

Het goede doel
Het steunen van het goede doel werd zo goed ontvangen, dat na afloop van de presentatie het Penta College heeft besloten voorafgaand aan de sport- en spelmiddag zelfs een Ronald McDonald Kinderfonds week te organiseren. Onderdeel van deze week is het informeren over wat het Ronald McDonald Kinderfonds doet en wordt een lege-flessen-wedstrijd georganiseerd tussen het lerarenteam en alle leerlingen. Wie zal de meeste flessen inzamelen om vervolgens het statiegeld te doneren?

De sport- en spelmiddag ‘Warming up: summer starts’ is eind juni op het schoolplein van het Penta College.

Meer berichten