SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Alex Huibers.Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson
SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Alex Huibers.Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Alex Huibers: poortwachter

Alex Huibers is inmiddels drie jaar portier bij Waterschap Vechtstromen, locatie Hengelo. Met een kwinkslag ontvangt hij de vele bezoekers, goedmoedig grapt hij met de chauffeurs. Hij kent iedereen en iedereen kent hem.

Hengelo - Alex (bijna vijftig) werkte eerder in het zuiden van Nederland jarenlang als portier en beveiliger. Maar in 2003 kreeg hij een hersenbloeding en raakte volledig verlamd. Hij werd 100 procent afgekeurd, maar keerde na drie jaar revalidatie toch terug in het arbeidsproces. Alex: "Ik vond mij nog veel te jong om thuis te zitten."
Hij vond werk als gastheer/portier in parkeergarages, beveiliger bij evenementen en jongerenwerker. Aangepast werk, want de hersenbloeding liet wel zijn sporen na. Rond 2013 kwam Alex naar Twente om samen te gaan wonen met zijn vriendin en vanaf voorjaar 2013 werkt hij bij SWB. Hij was beheerder bij de fietsenstalling in Hengelo en werkt nu bij Waterschap Vechtstromen. Het werk is hem op het lijf geschreven. Vanuit het portiershuisje bedient hij de slagbomen bij de twee poorten, noteert tijd en kentekens en beantwoordt vele telefoontjes. Hij is er in zijn element: "Dit werk is wat ik wil. SWB heeft me een kans gegeven met deze baan en daar ben ik hartstikke blij mee." Een video van Alex staat op

www.swbmiddentwen te.nl/50jaar

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden