Mini Maker Festival Hengelo op 22 mei

HENGELO – Bij het Mini Maker Festival draait het om het uitdagen en prikkelen van de bezoekers. Allerlei inventieve makers weten jong en oud te verrassen met hun creaties, installaties en digitale kennis. Er zijn workshops programmeren met Lego, werken met 3D pennen, MaKey MaKey, CoZmo, Geluidstekno-generators, stoffen scheiden, Fishertechnik, Bouw je eigen game wereld, Green screen, Prototyping on paper en meer.

Bij de workshop Bouw je eigen game wereld van Nou&Herkauw mag je eerst je handen vies maken. Waterworld is namelijk een combinatie van een workshop en een bouw-game. "Je begint in de echte wereld met het knutselen van een object van rivierklei. Dat model wordt in gescand door een 3D scanner en verschijnt in de game," aldus Adri Schokker van Nou&Herkauw. "Eenmaal in de game zit je in een nieuwe wereld die bestaat uit meerdere eilanden. Elke speler heeft een eigen eiland waar ze hun eigen fantasiewereld kunnen bouwen."

Waterworld kan je met drie personen tegelijk spelen. "Deze game biedt veel uitdaging en mogelijkheden. Zodra de spelers erachter komen dat ze door bruggen te bouwen bij elkaar kunnen komen, gaan ze daar mee bezig. Want als er iets is waar je niet bij kunt komen, dan wil je juist die plek bereiken. En dus gaan ze onderdelen kleien om een brug te maken. Het is geweldig om te zien hoe gedreven de spelers zijn." Meestal zijn er 5 a 6 kinderen bezig met de klei-objecten en spelen drie de game. "Met onze workshops willen we mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met opkomende technologieën," vertelt Adri enthousiast.

Pronksnor neemt de bezoekers mee in de wereld van beats en geluiden. In aanloop naar het Mini Maker Festival is Jasper Schütz van Pronksnor nog druk in de weer met het ombouwen van oude joysticks. "De joysticks die er twintig jaar geleden duur waren, met veel knopjes en die konden draaien, die gebruik ik voor mijn installaties. In de joysticks zit een microchip en die pas ik aan zodat iedere joystick andere geluidjes en effecten geeft. Het is heel interactief, de joysticks zijn zo gemaakt dat je er zelf mee gaat experimenteren."

Dus lijkt het je leuk om kennis te maken met uitvinders, kunstenaars en makers? Kom dan op woensdagmiddag 22 mei naar het Mini Maker Festival in Hengelo. Je kunt niet alleen dingen bekijken, maar vooral ook zélf dingen bedenken, doen en maken! Het Mini Maker Festival is een gratis festival in het ROC van Twente. Iedereen is welkom op 22 mei van 14.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten