(Her)Ontdek het historische centrum van Delden

Delden - Waar hebben de oude stadspoorten gestaan? Wie was graaf Carel George van Wassenaer Obdam? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer, kunt u verwachten als u deelneemt aan de Stadswandeling door het historische centrum van Delden.

Op oude kaarten is te zien hoe Delden zich ontwikkelde binnen de middeleeuwse verdedigingswallen. Maar de geschiedenis van Delden gaat pas echt voor u leven als u luistert naar de uitleg van één van de enthousiaste gidsen.

Individuele wandelingen
Wandelend langs de historische panden, neemt een lokale gids u mee door de rijke geschiedenis van het stadje. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de Oude Blasiuskerk niet (o.v.v. bijzondere diensten), waar zich het epitaaf van Frederik van Twickelo uit 1545 bevindt. Een boeiende tour voor zowel bezoekers als Deldenaren, die graag meer over hun woonplaats willen weten. De stadswandeling vindt plaats op elke eerste zaterdag van de maand (tijdens de Streekmarkt Twente) en op donderdagmiddag in de maanden mei t/m oktober. De start is om 13.30 uur bij het pompmonument op de Markt en duurt ongeveer 90 minuten. De kosten bedragen € 4,- per persoon. Aanmelden bij de VVV is gewenst.

Rondleidingen voor groepen
U kunt natuurlijk ook met een eigen groep onder leiding van een gids een stadswandeling op maat boeken bij het VVV Informatiepunt Delden. Naast de historische wandeling is het ook mogelijk om onder leiding van een gids de Kunststappenroute te lopen. De gids leidt je dan langs én over kunst in Delden. Wil je meer informatie of reserveren om Delden te (her)ontdekken? Neem contact op met het VVV Informatiepunt Delden, Langestraat 19, info@visithofvantwente.nl of telefonisch 074-3766363.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding